Коя е най-добрата електрическа четка за зъби?
От избелваща сила до грижа за венците, ето как да изберете най-подходящата електрическа четка за вас.

Добрите навици на чистене на зъбите са от решаващо значение за предотвратяване на кариес, поддържане линията на венците и поддържане на здравето в устната кухина. В този смисъл се запитайте „кога за последно смених четката си за зъби“? Ако е минало известно време, може би вече трявва да инвестирате в нова електрическа четка.

Според повечето стоматологични асоциации електрическите четки са с доста изравнени показатели и възможности по отношение на премахване на плаката и почистване на зъбите. Но все пак някои от тях имат предимства, които трябва да бъдат споменати. От една страна например някои четки са по-добри относно достъпа до затруднени места като така помагат за борбата с кариесите, от друга страна времето за което мият зъбите може да бъде съкратено значително.

И така: как да изберем подходяща електрическа четка за зъби? Отчасти, разбира се, лични предпочитания. Но все пак трябва да се съобразите с някои фактори: чувствителни венци или зъби; контрол върху плаките и устната кухина; резервни части и прочие. След което трябва да погледнете и върху функционалността: таймер, няколко режима на почистване, шум, обороти.

Разбира ме, че изборът е прекалено голям и преди да изберете електрическа четка, хвърлете един поглед на предложенията по-долу:

електрическа четка

1. Philips Sonicare ProtectiveClean HX6830/44

Philips Sonicare ProtectiveClean HX6830/44 е една от най-нежните четки в списъка. Въпреки това след употреба се усеща, че зъбите са ви чисти. Има изключително полезна функционалност за хората с по-чувствителни венци. Когато натиснете четката по-силно, тя започва да бръмчи, за да ви уведоми да облекчите натиска.

Четката има два режима на почистване. Clean and White са режими, който се фокусира върху премахването на плака или полиране на зъбите. Ако смените главата на четката с W Diamond Clean, ще успеете да избелите зъбите си само за една седмица.

Друг приятен момент е смарт функционалността на четката. Главата й се сдвоява с тялото като по този начин ви показва кога да смените главата. Технологията BrushSync показва колко дълго сте използвали главата на четката и колко силно сте миели зъбите си.

За привикването на зъбите към четката, Philips са предоставили възможност за постепенно увеличаване на мощността за първите 14 пъти на ползването й. Благодарение на звуковата технология, тя изтласква вода между зъбите и разтваря плаката за още по-добро почистване.

Четката се предлага в два цвята – черен и бял, а съотношението цена/качество я превръща в един от най-желаните продукти.

Повече информация и актуална за денч цена, може да намерите тук.

2. Oral-B X

Новата електрическа четка на Oral-B привлече вниманието с множеството сензори, които внедри, тихият двигател и вграденият изкуствен интелект. Всичко това в комбинация с приложението на Oral-B издига определението за електрическа четка на друго ниво.

Използвайки четката може и да не забележите голяма разлика с други представители на компанията. Но при една по-продължителна употреба, ще забележите колко по-леко се усеща използването й, свързана с грижа за деликатните венци.

За четка за зъби, приложението предоставя много информация. Така например след няколко измивания, изкуственият интелект започва да разпознава „стила“ ви на употреба и ви дава насоки за по-добри резултати. Технологията Gum Guard и 360 SmartRing контролира работата с нея, намалява скоростта при по-силно четкане и ви помага да не пропуснете участък.

Комплектът се предлага с приятен калъф за път, а литиево-йонната батерия издържа до 2 седмици с едно зареждане. Това е една от най-добрите електрически четки, което съвсем естествено рефлектира върху цената й.

Повече информация и актуална за деня цена, може да намерите тук.

електрическа четка

3. Xiaomi Soocas X3U

Да, Xiaomi прави абсолютно всякаква техника и то на високо ниво. Включително и електрически четки.

Xiaomi SOOCAS Van Gogh X3U е модел инспириран от шедьоврите на Ван Гог. С до 30 дни работа на батерията, това е една от четките за зъби, предоставяща най-голям размах при работата с нея. Електрическата четка разполага с 4 режима за по-бели зъби и 3 различни накрайника за почистващи глави.

Според производителя, силно замърсени зъби, могат да бъдат избелени само след 4 седмици работа. Четката е подходяща за премахване на плака и полиране на зъбите. Изключително тиха, въпреки високите си обороти, четката е насочена и към потребители с чувствителни венци.

Комплектът пристига с елегантна преносима кутийка за път, а дизайнът й я превръща в една от най-красивите електрически четки.

Повече информация и актуална за деня цена, може да намерите тук.

електрическа четка

4. Oral-B PRO 1 790 Cross Action

Orab-B Pro е наистина добра четка. Изключително мощна, благодарение на 48 800 оборота в минута, четката премахва до 100% повече плака от обикновена ръчна четка за зъби. Четката разполага с таймер, който на всеки 30 секунди ви предупреждава да смените зоната, върху която търкате.

Главата на четката е изградена по такъв начин, позволяващ на косъмчетата да обгърнат всеки зъб поотделно. Главите за четкане, които са предоставени от производителя отговарят на всеки потребител, тъй като по препоръка на специалистите, главата следва да се сменя на всеки три месеца.

Тази електрическа четка изчиства сутрешната лигавица по-добре от всяка друга. Плюс това върши отлична работа при изчистване на остатъците от храни от труднодостъпните кътници.

Четката разполага с индикатор за батерията като при нормален режим на работа тя издържа до 10 дена.

Повече информация и актуална за деня цена, може да намерите тук.

електрическа четка

5. Oral-B Vitality

Тази четка е един отличен избор за всички деца. От Oral-B са се постарали да предоставят четири различни вида четка, подходяща за най-малките. Може да избирате между модел от известните филми Frozen, Star Wars и героите на Pixar.

Освен това четката има абсолютно приемлива цена и е подходяща за всяко дете над 3 години. Електрическата четка осигурява 2D почистване, а космите върху главата са изключително меки. По този начин те щадят крехките венци на децата и същевременно почистват добре зъбите.

Четката за зъби е съвместима с приложението Disney MagicTimer на Oral-B. Приложението е достъпно свободно и чрез него контролирате времетраенето на четкане и ефективността при работата.

Четката е изключително лека, а батерията издържа около 8 дена.

Повече информация и актуална за деня цена, може да намерите тук.

Когато търсите най-добра електрическа четка за зъби, ще трябва да вземете предвид няколко фактора.

Първо: цена. Много хора не са склонни да похарчат повече пари за четка за зъби. Но инвестицията в четка за зъби в цениовия диапазон над 100-150 лева може да се окаже една добра дългорсрочна инвестиция. По-скъпите четки предоставят повече функции, повече достъпност и свеждат посещенията при стоматолог на минимум.

Второ: възможности. Хубавите четки за зъби разполага с повече от един режим на работа. Те могат да почистят зъбите в дълбочина, да се грижат за устната кухина и лигавицата. Ако имате нужда от помощ при четкане, може да изберете такава с вграден таймер или свързаност с приложение. При чувствителни венци трябва да разгледате видовете глави, които се предлагат в комплектите. Някои глави имат силиконови краища, но всичко това е в зависимост от вашите предпочитания.

Трето: удобство. На последно място – не забравяйте да съобразите периода от време, в който четката може да издържи с едно зареждане. Някои предложения издържат до 20 дни, така че тези от вас, които пътуват по-често, може да се насочът към тези модели.

И все пак, изборът на електрическа четка за зъби е строго индивидуален, затова преди да закупите такава, е добре да знаете какво точно търсите.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.