Най-добрите телевизори за 2021 година

В долните редове се опитахме да изберем най-добрите телевизори в различни категории: от бюджетен, през 4К, дори и 8К телевизор.

Най-добрите телевизори съчетават качество на картината, превъзходен звук и цена. Но намирането на телевизор, който съчетава всичко това, не винаги е лесно. Най-добрите телевизори не винаги са най-скъпите или с най-големи екрани.

Изборът на телевизор може да се окаже едно трудно начинание. Много от нас прекарват часове в безсмислено лутане между съкращения, неразбираеми букви, цифри и спецификации. И в крайна сметка не винаги попадаме на най-доброто, което е подходящо за нас и за нашето ежедневие.

Ако се опитвате да намерите подходящ телевизор за вас, трябва да се съобразите с факторите, изброени по-горе. Ние лично сме фенове на по-големите телевизори (55 инча и нагоре) с 4К резолюция. Разбира се смарт функционалностите са задължителни, особено за потребителите, които обичат да използват Alexa или Google Home.

Тези функциоланости, обаче, могат да бъдат намерени и в по-бюджетни телевизори – под 1000 лв. Затова в долните редове се опитахме да изберем по един смарт представител в различни категори, така че да предложим на всекиго по нещо.

1. LG CX OLED55CX3LA

Най-добрият телевизор за 2021г.

Телевизорът се предлага в няколко размери – 48″, 55″, 65″ и 75″. Дисплеят е OLED, със 100 Hz честота на опресняване.

LG CX OLED е най-добрият 4К смарт телевизор и най-добрият телевизор като цяло. Той разполага с невероятен екран, вградена поддръжка на Google Assistant и Amazon Alexa, както и много други интелигентни функции. Благодарение на най-новата webOS, това е един от най-интелигентните телевизори, който сме виждали. Разполага с четири ядрен процесор, който се грижи всичко да върви светкавично. Освен това има вграден изкуствен интелект и възможност за гласови команди.

Туk LG подобряват своя OLED значително. Те са добавили системата Dolby Vision IQ, която регулира HDR производителността, въз основа на околното осветление. Dolby Atmos е системата, която ще се погрижи звуците, излизащи от това устройство да пресъздават истинско кино усещане. За това разбира се грижи и вградения 20 W субууфер, както и аудио система 2.2 с 40 W високоговорители.

И ако цената е малко стряскаща за вас – не се притеснявайте. Зад нея стои един истински интригуващ телевизор.

2. SAMSUNG 55Q60T

Най-добър телевизор за цената си.

SAMSUNUG 55Q60T разполага с чудесен QLED екран с размер 55 инча, 3 x HDMI порта, 1 x RJ 45, CL+ slot, 2 x USB, 1 x AV, 1 x RF.

Този телевизор предлага огромна стойност за цената си. Той предлага първокласно качество на картината и страхотно извживяване при употреба. Снабден е с добре работещата Tizen операционна система и въпреки, че скоростта на опресняване е 60 Hz, то той предоставя наистина качествена визия.

Телевизорът е съвместим с iOS и Android и разполага с опция за гласови команди. Двойната LED подсветка, с която е оборудван, адаптира цветния тон на изображението спрямо вида на излъчваната картина. Красивият външен вид с минимална рамка го прави подходящ за всяко домакинство, а с помощта на SmartThings се свързва с IoT сензорите, за да влезе в умния ви дом.

3. SONY BRAVIA OLED

Ненадмината картина, но на по-висока цена.

Телевизорът разполага с размер на диагонала 55″, 65″, 77″.

Sony Bravia е вашият избор, когато искате да съчетаете безупречна картина и звук, без значение от цената. Той разполага с най-добрата версия на Android TV, първокласни цветове и невероятно отчетливи детайли.

С внедрен Dolby Atmos и Dolby Vision, Bravia прави гледането на филми близко до кино изживяването. Производителят е комбинирал най-мощните Picture Processor X1 Ultimate, с което всичко работи просто брилиянто.

Отличната картина се съчетава с Acoustic Surface Audio+. Два задвижващи механизма и два субууфера предават звук, сякаш идващ от допълнително устройство. Единственият недостатък на тази машина (освен цената), е липсата на HDMI 2.1.

4. Allview QL50Eplay6100-U

Най-добър бюджетен QLED телевизор.

AllView е с диагонал от 126 см и разполага с почти всички функционалности, с които по-скъпите му колеги се гордеят, но цената му е под 1000 лв. Телевизорът е смарт, разполага с всички функционалности на Android TV. Имате бърз достъп до Google Play, както и вграден Chromecast. Дистанционното разполага със специални бутони за Netflix, Google Play, Youtube и Google Assistant.

Дизайнът по-скоро прилича на някое от скъпите предложения на Samsung, отколкото на бюджетен телевизор. Изключително тънки рамки и тегло от едва 11 кг. Октъм свързаност няма никакви забележки, а за качеството на QLED картината се грижат толкова много технологии, че ни е трудно да ги изброим.

Звукът е приличен, но като малък минус отчитаме липсата на вграден субууфер.

5. LG 65NANO993NA

Най-добрият 8К телевизор.

Телевизорът се предлага в два размера 65 инча и 75 инча. Скорост на опресняване 100 Hz, всевъзможна свързаност и феноменална картина.

Ако сте готови да направите скок към 8К – това е вашият избор. Качеството на картина на този гигант е неоспоримо. Резолюцията очевидно е нещо феноменално и е отвъд всичко, което най-добрите 4К телевизори могат да предложат. Технологията NanoCell прилага наночастици, които осигуряват изчистване на цветовете, като филтрират матовите и увеличават чистотата на RGB.

LG има една от най-добрите операционни системи, които сме виждали – от изчистения интерфейс до първокласното управление. Както и останалите модели на LG и тук имаме Dolby Vision IQ за регулиране на яркостта, цвета и контраста на база околното осветление и видео съдържанието.

Но телевизорът пристига с всички условности на 8К. Например – липсата на 8К съдържание и огромната цена. Но ако сте готови да се справите с предизвикателствата и да направите компромис с цената – то това несъмнено е просто перфектен телевизор.

Заслужава си да споменем

Samsung The Serif 43LS01T

Това е телевизор, който разчупва представите ни за дизайн. Той наподобява картина и е поставен на красива стойка, така сякаш е готов за изложба. За разлика от останалите телевизори, неговото място не е до стената, а във всеки един квадратен метър от вашето жилище. А още по-феноменално е начинът, по който производителите са решили да скрият кабелите. Захранването идва през крачетата на стойката, така че повече няма да виждате досадните кабели.

Освен обаче, този интересен дизайн, телевизорът разполага и с QLED технология, 100% обем на цветовете и HDR10+. Още по удобно е използването на smart технологиите. А с функцията Tap View може да прехвърлите това, което гледате на телефона, дирекетно на телевизора. Съвместим с Android и iOS, дори и с Windows.

Пазарът на телевизори е толкова наситен, че лесно може да откриете алтернатива на всеки един от предложените по-горе телевизори. Разбира се купуването на такъв уред е преди всичко лично убеждение, но предложените от нас продукти заслужават вниманието.

Актуални цени и седмични промоции може да следите тук.

 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.