Най-добрят 4К геймърски телевизор за 2021г.
Тъй като игрите на голям екран придобиват популярност, производителите започнаха да се целят към по-малък лаг и по-добро време за реакция и създадоха т.нар. геймърски телевизор.

Някои модели геймърски телевизор са почти наравно с мониторите. Моделите от най-висок клас са способни да предоставят технология с променлива скорост на опресняване (VRR), както и „Автоматичен режим с ниска латентност“. Така можете да отделите по-малко време за бъркане в настройките на телевизора и повече време за игри. С неотдавнашното издание на конзолите за игри от следващо поколение, телевизорите започват да поддържат HDMI 2.1, което означава, че поддържат 4k @ 120Hz игри.

По-долу ще се запознаете с нашите препоръки за най-добрите игрални телевизори, които можете да закупите.

НАЙ-ДОБРИЯ 4К OLED ГЕЙМИНГ ТЕЛЕВИЗОР: LG C1 OLED

LG C1 OLED

ВИЖ ЦЕНА

Най-добрият геймърски телевизор с 4k OLED панел е LG C1 OLED. Това е един от най-добрите устройства с много игрови функции. Например, той се предлага с четири порта HDMI 2.1, което е чудесно, ако имате PS5 и Xbox Series X, и поддържа всички разделителни способности до 4k @ 120Hz.

На всичкото отгоре, неговият OLED панел има самостоятелно осветени пиксели, което му осигурява почти безкрайно съотношение на контраст и перфектни черни тонове за несравнимо качество на картината.

Той разполага с 120Hz панел с почти моментално време за реакция, така че бързо движещото се съдържание изглежда изключително ясно с много малко размазване или размазване. Разполага и опция за вмъкване на черна рамка, за да намали още повече размазването.

Новост през 2021 г. е настройката за увеличаване на input lag, която ви дава и невероятно нисък лаг. Телевизорите от тази серия поддържат FreeSync и HDMI Forum променлива честота на опресняване (VRR) и намаляване на разкъсването на екрана. Сертифициран е от NVIDIA, за да бъде съвместим с G-SYNC.

За съжаление, всички OLED телевизори крият риск от трайно изгаряне, особено когато статични елементи като HUD на играта или интерфейс на работния плот се показват за дълги периоди от време.

Това обаче не би трябвало да е проблем, ако гледате разнообразно съдържание. Той също така не може да стане толкова ярък, колкото може LED телевизор, особено когато става въпрос за HDR, но изключителният му контраст означава, че все още може да достави чудесно HDR изживяване. Като цяло това е един от най-добрите гейминг телевизори.

Може да намерите телевизора в няколко размера:

НАЙ-ДОБРИЯТ 4K LED ТЕЛЕВИЗОР: SAMSUNG QN90A QLED

SAMSUNG QN90A

ВИЖ ЦЕНА

Най-добрият телевизор за игри в категорията LED е Samsung QN90A QLED. Това е телевизор от висок клас от гамата на Samsung от 2021 г. Той е пълен с функции и осигурява изключително качество на картината, като същевременно предлага отлична игрална производителност. Той е много добре изграден и се предлага със стилна централно монтирана стойка, която изглежда добре при всяко позициониране.

Това, което отличава този геймърски телевизор, е неговата LED подсветка. Тя му позволява да получи допълнително ярка светлина, така че видимостта не би трябвало да е проблем дори при най-ярките настройки. Освен това има фантастично управление на отражението.

Акцентите наистина се открояват при HDR съдържание и поддържа HDR10 + HDR формат, но не и Dolby Vision. По отношение на игрите, той има 120Hz панел с входове HDMI 2.1, така че можете да играете 4К игри със 120fps от Xbox Series X или PS5. Той има VRR поддръжка, нисък лаг на входа и бързо време за реакция. Така получавате гладко и отзивчиво игрово изживяване.

За съжаление неговата функция за локално затъмняване се представя по-зле в „Режим на игра“, отколкото извън него, защото причинява повече цъфтеж около ярки обекти и повишава нивото на черното. Това може да се забележи при игра с тъмни сцени, но все пак не е твърде разсейващо. VA панелът има по-ниско съотношение на контраст в сравнение с повечето телевизори с VA панел. Настрани от това, този Samsung е един от най-добрите телевизори.

Може да намерите телевизора в няколко размера:

ПО-ЕВТИНА АЛТЕРНАТИВА: Hisense U8QF

Hisense U8QF

ВИЖ ЦЕНА

Ако искате по-евтин телевизор, вижте Hisense U8G. Той няма Mini LED подсветка като Samsung QN90A QLED, но все пак става много ярък и има всички функции за игри, които играта търси.

ой има HDMI 2.1 входове и VRR поддръжка под формата на FreeSync, HDMI Forum VRR и G-SYNC съвместимост. Движението изглежда плавно благодарение на бързите си времена за реакция и input lag е много нисък. Той има VA панел с фантастично съотношение на контраст и страхотно локално затъмняване в „Game Mode“ за дълбоки черни.

За съжаление има някои проблеми, които позволяват локалното затъмняване. Например когато VRR е активиран на Xbox, и има тесни ъгли на видимост, така че изображението изглежда неточно при гледане отстрани.

Ако искате най-добрия 4К телевизор за игри с LED панел, не можете да сбъркате със Samsung, но ако искате нещо по-евтино, което също е отлично за игри, не можете да сбъркате с Hisense.

НАЙ–ДОБРИЯТ БЮДЖЕТЕН ГЕЙМЪРСКИ ТЕЛЕВИЗОР: SONY 49XH8577

Sony 49XH8577

ВИЖ ЦЕНА

Телевизорът разполага с нов по-мощен процесор, който предоставя по-изчистен 4К сигнал. По този начин ще получите повече цветове и по-наситен детайл. Изображенията са реалистични, а дори тези които са с 2К или Full HD качество, се преформативат и стават с близка до 4К разделителна способност.

Както всички останали телевизори на Sony и този разполага с TRILUMINOS. Така се произвеждат повече прецизирани цветове. За разлика от някои модели по-горе, този тук разполага с Dolby Atmos. Така ще може да получите истинско изживяване, особено в екшън сцените. Звукът буквално ви обгръща и създава истинско съраунд усещане.

За бързите кадри се грижи технологията Motionflow. Тя поддържа движението плавно и ясно като създава допълнителни изображения и добавя черни сегменти между сцените. Така замъгляването става по-малко с почти нулеви остатъчно образи.

ЗАСЛУЖАВА СИ ДА СПОМЕНЕМ:
  • LG CX OLED: LG CX OLED е предшественик на LG C1 OLED и разполага с много сходни характеристики. Докато C1 има няколко подобрения, включително малко по-ниско забавяне на входа за игри, CX все още си заслужава (ако можете да го намерите).
  • Sony A80J OLED: Sony A80J е със сходна цена на LG C1 и със същото качество на картината, но липсват каквито и да е игрови функции.
  • Samsung Q80 / Q80T QLED: Samsung Q80 / Q80T е модел от 2020 г., който осигурява отлична игрална производителност и има HDMI 2.1 входове, но качеството на картината му в HDR Game Mode е по-лошо, отколкото извън него.
  • TCL 6 Series: TCL 6 Series е страхотен евтин 4К телевизор, но няма HDMI 2.1 входове като Hisense U8G.
  • Sony X90J: Sony X90J е чудесен 4К телевизор, който има точни цветове и струва по-малко, но все още няма внедрени игрови функции като VRR.
  • Samsung QN85A QLED: Samsung QN85A е друг LED телевизор, който има много от същите игрови функции като Samsung QN90A, но използва IPS-подобен панел, който има по-нисък контраст и има повече цъфтящи около ярки обекти.
  • LG NANO: LG NANO е страхотен игрален телевизор, но неговият IPS панел извежда по-ниско съотношение на контраст от другите телевизори.

Може да се запознаете с най-добрите телевизори за преглед на филми и програми в нашета класация – тук.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.