НР 15s-eq1028nq – бързина и качество в компактен размер

НР 15s-eq1028nq е лаптоп, който освен висока производителност има и приятен външен вид.

Външният вид е първото нещо, което се забелязва, когато вземете в ръце НР 15s-eq1028nq. Наистина от производителя са избрали малко нестандартно решение за цвят. Но пък смеем да твърдим, че синьото индиго е приятно за гледане.

Корпусът е изграден от висококачествена, закалена пластмаса. При допир не се усещат луфтове и пукания. Chiclet клавиатурата работи добре на натиск и не поддава. Мултитъч падът е достатъчно голям, а бутоните в него са вградени.

15s-eq1028nq

ВИЖ ЦЕНА

Рамката на дисплея е тънка, а в горната част е малко удебелена, поради наличието на HD камера. Дисплея е 15.6 инча, поради което и размерите на 15s-eq1028nq са компактни. Той е лесен за пренасяне и благодарение на малкото си тегло – 1.69 кг. Размерите са 358,5 х 17,9 х 242 мм и е напълно подходящ за стандартни чанти за лаптоп.

Животът в режим на батерия е до 8 h, като трябва да имате предвид, че в режим на автономност производителността пада. Лаптопът разполага и с Dual микрофони и е подходящ за нашумелите последък онлайн мийтинги.

За производителността се грижи процесор AMD Ryzen 7 4700U със ZEN архитектура. Изключително бърз, надежден и по-евтин от конкурента си Intel Core i7 1035G7. Този процесор е с цели 8 ядра, номинална честота 2 GHz и Turbo Boost честота от 4.1 GHz. Наистина впечатляващи параметри, особено за лаптоп от този клас.

15s-eq1028nq

ВИЖ ЦЕНА

Вградената AMD Radeon Graphics видео карта позволява спокойното гледане на видеа, обработка и сърфиране. Може да подкара и по-леки гейминг предложения, но определено не е преднезначена за такъв тип натоварване.

От HP са се постарали да предоставят цели 512 GB SSD хард диск. Рам паметта не е най-големия плюс, но все пак 8 GB са напълно достатъчни за лаптоп, предназначен за работа.

НР 15s-eq1028nq разполага с два USB порта, HDMI, USB Type C, Audio Out и четец за карти.

Този лаптоп е изключително добър. Производителността му е висока и ако решите да го закупите, определено няма да съжелявате. Ще Ви върши перфектна работа за дълъг период от време.

ВИЖ ЦЕНА

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.