Топ 5 на най-добрите слушалки за бягане

Най-добрите слушалки за бягане ви помагат да подобрите ефективността си и да запазите ума си зает, докато бягате. При това, независимо от тренировката, трябва да останат на мястото си!

Добрите слушалки за бягане, освен неподвижни, предоставящи добър, плътен звук, трябва да издържат и на пот, дъжд или други метеорологични условия. Нещо повече, има голям брой изследвания, които доказват че музиката и добрите слушалки, преобразяват тренировката ни.

Точно както има слушалки за геймъри, слушалки за DJ, любителски слушалки, така има и такива предназначени за активно спортуващите. За щастие на пазара вече има огромен брой възможности, които не изискват огромен бюджет.

Как да изберем най-добрите слушалки за бягане?

Има много неща, които трябва да съобразим, когато става въпрос за най-добрите слушалки за бягане. Първо трябва да се уверите, че те разполагат с рейтинг за водоустойчивост IPX4 или по-висок. Това означава те да могат да издържат на пот или дъжд.

Прилепването към ухото също е важно, особено ако обичате да тичате малко по-интензивно. За по-дългите маратони ще е нужен и по-дълъг живот на батерията. За целта е необходимо да разполагате с по-нова кутия за пренос, която зарежда слушалките.

В списъка по-долу, ще намерите по нещо за всеки.

Beats Powerbeats pro

1. Beats PowerBeats Pro

Впечатляващо подходящи за тренировка, безжични слушалки от Beats.

Слушалките разполагат с до 9 часа живот на батерията и контрол на музиката от тях. Слушалките предоставят добър звук и пасват чудесно на всяко ухо. Нещо повече: те изглеждат така, сякаш никога няма да паднат от вас, поради което те са изключително полезни за по-интензивен спорт.

Те са идеални и за бягане, благодарение на своите плътно прилепнали куки за уши и IPX4 устойчивост на пот. Куките са регулируеми и лесно се напасват на всеки размер. Слушалките за бягане разполагат и с микро-лазерен барометричен отвор за отдушник. По този начин PowerBeats Pro се представят добре във всяка среда, но ако трябва да бъдем съвсем откровени, единственият им минус е, че не изолират на 100% околния шум.

Може да използвате слушалките със Siri. Все пак, ако случайно сте забравили да ги заредите преди тренировка, не трябва да се притеснявате. Само за 5 минути зареждане, слушалките ви дават 1.5 часа време за зареждане. Теглото им е 20.3 грама, а Bluetooth свързаността почти никога няма да даде отклонение.

Повече информация и актуална цена за деня може да намерите тук.

Sennheiser

2. Sennheiser CX Sport

Шумоизолиращи с чудесно качество на звука.

Слушалките тежат едва 15 грама и имат живот на батерията до 8 часа. Ако за вас най-важният компонент в избора на слушалки е качеството на звука, то безспорно това е вашия избор. С жива, тежък, басов звук и удобно прилягане към ухото, Sennheiser CX Sport наистина помага качеството на тренировката.

Неоновият цвят изглежда великолепно, но за съжаление няма пулсометър, както и не засича други биометрични данни. Обхватът на слушалките е до 10 метра. В този диапазон слушалките не губят качество на звука.

Слушалките поддържат следните профили: A2DP 1.2, AVRCP 1.4, HSP 1.2, HFP 1.6 – HD глас (или по-висок). Те са водоустойчиви и издържат на по-интензивните тренировки.

Повече информация и актуална цена за деня може да намерите тук.

AfterShokz Trekz

3. AfterShokz Trekz

С тегло от около 26 грама, около 8 часа режим на работа и 20 дни режим на готовност.

Слушалките използват вибрации и насочват звука към нерв. Те са изградени от нов органичен дизайн, който е създаден специално да се пригоди към всеки. Слушалките предоставят добро качество на звука и са съвместими с всички операционни системи – Android, iOS, Windows.

Устойчиви на пръски и пот, слушалките остават максимално отворени към външия свят, за да не останете напълно изолирани, докато сте вглъбени в спорт. Тези стерео-безжични слушалки са най-добрата алтернатива на традиционни спортни слушалки. Върху тях има контролен бутон, което ги прави подходящи и при колоездене.

Повече информация и актуална за деня цена може да намерите тук.

BOSE Sport Earbuds

4. BOSE Sport Earbuds

Мощен звук и лесна настройка.

С тегло от 13.5 грама и живот на батерията около 5 часа, тези слушалки, определено се открояват от останалите.

BOSE предоставят мощен звук, който ще ви пренесе и ще спомогне за допълнителни обиколки на стадиона. Тези слушалки се отличават с удобно и сигурно прилепване към ухото, благодарение на StayHear+ технологията.

За бегачи със смартфони и музикални плейъри, поддържащи NFC, пъпките на BOSЕ могат да бъдат сдвоени бързо и удобно. Приложението Bose Connect позволява споделяне на музика с повече от една двойка слушалки. Това е изключително удобно, ако бягате с приятел или с половинка.

Гамата SoundSport се предлага се предлага в три цвята. Ъпгрейдваната версия предлага следене на пулс. Слушалките са устойчиви на пот и изолират звука прекрасно.

Повече информация и актуална за деня цена може да намерите тук.

Jabra Elite Active

5. Jabra Elite Active

Леки, компактни, с прекрасен звук.

Това са най-леките слушалки от предложените днес. Те тежат едва 11 грама, но въпреки това изолират звука чудесно. Слушалките са съвместими с всички операционни системи – Android, iOS, Windows.

Животът на батерията е 7.5 часа, а режимът на автономия е феноменален. Jabra разполагат с високониво на водоустойчивост, което не може да се справи единствено с плуване, но всеки друг вид намокряне, представлява детска игра за тях.

Слушалките разполагат с възможност за бързо зареждане, а най-удобната функция е вградения в тях микрофон.

Повече информация и актуална за деня цена може да намерите тук.

 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.