Най-добрите 5G смарт телефони за 2021 година

Докато свръх бързите скоростти на данни на 5G изглеждаха като далечна мечта, сега е често срещано да се натъкнете на 5G телефон.

През последната година всички марки пуснаха поне по един 5G телефон. Още повече, че сега виждаме услугата да се предлага от големите мобилни оператори. Въпреки че няма веднага да замени 4G, 5G е следващото поколение мобилна скорост. Не забравяйте също, че тези телефони работят достатъчно добре и на старите мрежи. Но тъй като вече пазара се напълни с такива апарти, направихме кратък списък с най-добрите телефони, предлагащи 5G поддръжка.

iphone12

1. Apple iPhone 12, 12 Mini, 12 Pro и 12 Pro Max

През октомври Apple представи четири iPhone, всички от които са с 5G технология. Основният представител е iPhone 12, който е с цена около 1600 лв. и рапзолага с процесор А14 Bionic и двойни задни камери. Ако търсите нещо по-малко и по-евтино iPhone Mini е най-добрият избор за телефон с възможност за 5G. Ако искате вече друг тип изживяване и възможности на телефона, трябва да се насочите към PRO серията.

Разбира се свързването на телефона с 5G скъсява малко живота на батерията, но Apple внедриха интелигентна софтуерна функция, наречена Smart Data, която балансира данните, скоростта и мощността. Smart Data преглежда редица фактори, за да прецени дали да включи 5G. Ако прецени, телефонът остава на 4G. Функционалността може да бъде изключена по всяко време, ако искате постоянна скоростна връзка.

Един от основните плюсове на 5G връзката при Apple е възможността за HD Face Time разговори през клетъчната мрежа.

Samsung Galaxy Ultra 21 5G

2. Samsung Galaxy S21 Ultra

Galaxy S21 Ultra е най-добрият телефон, който Samsung има в момента. Той събира всичко, което бихте очаквали от премиум мобилен телефон. Има голям, жив екран, невероятна задна камера и е пълен с мощност. Телефонът наистина не е евтин, но определено трябва да го изберете, защото това е най-доброто Android устройство.

Цената на това устройство е около 2200 лв., което звучи много. Но трябва да знаете, че телефонът поддържа и SPen, а с подобряването на 5G мрежите в България, скоростта на обмен на данни ще стане наистина добра.

Освен това батерията му е цели 5000 mAh, което значи, че дори при използване на 5G мрежа, телефонът ще има достатъчно дълъг заряд, за да издържи пълен ден.

Google Pixel 5

3. Google Pixel 5

Pixel 5 е предложението на Google в тази класация. Той има дълъг живот на батерията, отлична камера с фантастични възможности при слабо осветление и софтуерна поддръжка от Google. Pixel 4A 5G също предлага поддръжка на 5G, но този представител има по-добри функционалности.

Например безжично зареждане и дисплей от 90 Hz. Цената му е далеч по-евтина от двата модела посочени по-горе. На цена от около 1300 лв. може да бъде ваш. Телефонът отстъпва по дизайн и по функционалности на своите съперници, но цялостното усещане за използване е за един качествен телефон.

Motorola Edge

4. Motorola Edge Plus

Най-после Motorola се завърнаха на пазара на висококачествени телефони. Въпреки малко високата си цена от 1800 лв., Edge Plus е един първокласен 5G смартфон. Външният му вид е един от най-атрактивните в момента. Той разполага с чипсет Snapdragon 865, гигантска батерия, OLED екран с висока честота на опресняване и множество задни камери с тежки спецификации.

Телефонът има три камери отзад и една отпред. Основната му камера е 108 мегапиксела. По отношение на производителността на процесора, това е един от най-бързите Android телефони. А според нас и един от най-красивите.

One Plus 9

5. One Plus 9 и One Plus 9 Pro

Макар и много подценяван това е телефон, който заслужава вниманието към себе си. Дизайнът му е приятен, камерите са на високо ниво. Освен това и двата дават възможност за 5G. Телефонът е изключително оптимизиран и работи добре в 5G, поддържайки живота на батерията по-дълъг от обичайното. Това е истински флагман на флагман цена от 1900 лв.

Това, което му дава предимства е безжичното зареждане и честота на опресняване на дисплея от 120 Hz. Като цяло дисплеят е може би един от най-добрите и напомня на екран на телевизор. Разполага дори с HDR10+ поддръжка.

Разбира се, това са малка част от телефоните, които поддържат 5G, както малка част от характеристиките. По-подробни данни за телефоните, може да намерите в линковете към заглавията.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.