Нов модел компактен лаптоп – ACER SF314-59

ACER SF314-59 успява да внедри Tiger Lake процесор в достъпен лаптоп и резултатът е по-добър от очакваното.

Достъпнтие цени, стабилното качество на изработка и финият дисплей са на страната на ACER SF314-59. Отвън машината прилича на своите предшественици, но отвътре е преработен, като сега има място за нов термомодул и усъвършенствани високоговорители. Това е и един от малкото лаптопи на Acer, получили сертификат Evo.

ACER SF314-59

ВИЖ ЦЕНА

Спецификации:

  • Процесор: Intel Core i5 1135 G7;
  • РАМ: 8 GB LPDDR4X;
  • Видео карта: Intel Iris Xe Graphics;
  • Хард диск: 512 GB SSD.

Специфичното за този ултарбук е базирания на Tiger Lake хардуер. Така Swift 3 се оказва изненадващо мощен при по-взискателните натоварвания. Графиката получава по-способната Iris Xe с тактова честота до 1300 Hz. Процесорът и паметта са споени на дънната платка и не се надстройват, но SSD може да се надстрои (което няма да бъде необходимо).

При интензивна работа четирите ядра достигат по-висока номинална честота, но все пак се движат в диапазона от 2.4 до 4.2 GHz. Лаптопът работи като цяло безшумно, а при тежките натоварвания може да се усети затопляне. Достатъчно добър е да се справи и с по-леки игри, както и програми за обработка на видеа и снимки.

Външният вид на този 14 инчов ултрабук е изграден от метална конструкция с магнезиево-алуминиеви сплави. Той е здрав и въпреки това тежи едва 1.2 кг, което го прави по-лесно преносим в сравнение с конкурентите си.

ACER SF314-59

ВИЖ ЦЕНА

Освен това капакът е здрав при натиск и се огъва съвсем малко в областта на клавиатурата, което е успокояващо. Красивият сребрист цвят от своя страна върши чудесна работа за прикриване на пръстови отпечатъци.

Що се отнася до свързаността, тук има повече от всичко, което искате:

  • 1 x HDMI;
  • 1 x Audio Out/Микрофон;
  • 2 x USB 3.2 Type A Gen 1;
  • 1 x USB 3.2 Type C Gen 2.

Както споменахме по-горе дисплеят е 14 инчов с FULL HD формат. Той разполага с IPS технология, която предоставя живи и наситени цветове, а специално покритие го предпазва от слънчева светлина. В горната част на тънките рамки е разположена и HD камера.

ACER SF314-59 се предлага с тънки рамки и подарък Windows 10 Pro. Сензорът за пръстов отпечатък е чудесна опция за по-голяма защита, а красивият външен вид ще ви позволи да го използвате и в офис.

ВИЖ ЦЕНА

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.