Alienware M15 R4 е нещо наистина специално
Alienware M15 R4 изглежда наистина красиво, има уникален дисплей, а мощният му хардуер го превръща в нещо специално.

Alienware M15 R4 е това, към което се стремят всички геймърски лаптопи. Тази машина предоставя всичко необходимо, за да предостави едно възхитително преносимо гейминг изживяване. От мощните компоненти, до прекрасното бяло шаси и удобна клавиатура, m15 R4 ще ви позволи да играете любимите си игри в 4К.

Alienware M15 R4

ВИЖ ЦЕНА

Дизайнът на лаптопите за игри обикновено варира от семпъл до изключително нестандартен, но в тази машина ще намерите пристан за нещо съвсем различно. M15 разполага с елегантно шаси, с шестоъгълни отвори, цветен бутон за захранване, формата на кошер над говорителите и лека издатина в задната част. Той не прилича на традиционен работен лаптоп, но би изглеждал точно на мястото си в някои модерен, съвременен офис.

Трябва да оценим размера и теглото му: 389 x 25.4 x 305 мм и едва 2.1 кг тегло. Както забелязвате, устройството разполага с напълно стандартни размери, което ще му даде възможност да се побере в повечето раници.

Всеки, който трябва да използва порт от тази машина, ще оцени разположението им.

Самият подбор на портове няма нужда от коментар, тъй като машината разполага с всичко: 1 x Mini DisplayPort; 1 x HDMI; 1 x RJ-45; 2 x USB type C; 1 x Audio Out/Микрофон; 2 x USB 3.2 Type A Gen 1; 1 x Alienware Graphics Amplifier; както и слот за micro SD. В дясната част на корпуса се намират USB портове и micro SD, а вляво Ethernet, USB-A и 3.5 мм жак. Но гърбът е мястото, където нещата стават малко по-оптимизирани. Скриването им отзад кара лаптопа да изглежда много по-компактно, тъй като вече не се налага да правите излишни процедури по скриването на кабели.

Клавиатурата разполага с меки бутони, които имат кратък път и работят изключително лесно и надеждно. Тя разполага с красива подсведка и предоставя наистина семпла, но ефективна работа. Тъчпадът от друга страна заслужава по-висока похвала. Той е позициониран по такъв начин, че рядко ще бъде натиснат погрешка, а допирът до него проследява изключително точно всяко движение.

М15 R4 разполага с 4К 300 Hz екран с 1080p честота. Тъй като това е Full HD IPS дисплей, той е изключително ярък и предоставя резолюция от 1920 х 1080 пиксела. Стандартно разполага с добра работа при отразяването на светлината. Яркостта от 300 нита се усеща поразително, особено при нощните гейминг сесии. Този дисплей е един от най-добрите, които може да получите на преносима машина. Честотата му на опресняване, ще даде на всеки един по-запален геймър, възможността да опреснява изображенията с няколко милисекунди по-бързо от своите конкуренти.

Alienware M15 R4

ВИЖ ЦЕНА

Alienware m15 R4 е безспорен шампион там, където се очаква най-много от него – производителността.

Характеристики:

  • Процесор: Intel Core i7 10870H;
  • Видео чипсет: nVidia GeForce RTX 3070 8GB;
  • Съхранение: 1 TB SSD;
  • Капацитет памет: 16 GB.

Като се има предвид мощният хардуер, не трябва да се изненадвате, че машината ще подкара абсолютно всички игри и то на максимални настройки. Осемядреният процесор безспорно може да предостави такава производителност, която рядко ще намерите в някой друг преносим компютър.

Номиналната честота, с която работят ядрата варира от 2.2 GHz, а при по-тежки натоварвания достига до 5 GHz. Машината предоставя възможност за по-тежки игри, благодарение на рам паметта. Но ако трябва да бъдем съвсем откровенни, за да бъде перфектна конфигурацията, производителите трябваше да предоставят по-голям капацитет. Хубавото е, че съхранението е по-голямо. Това донякъде е дълновидно, защото всеки който закупи такъв лаптоп, безспорно ще иска да разполага с по-голяма библиотека от игри. А за видеокартата – каквото и да кажем ще бъде малко.

При тестове на игри като Assassin’s Creed Valhalla лаптопът предоставя 70 fps при 1080p, GTA V 108 fps, а по-популярните предложения като CS:Go, Dota 2 се усещат все едно редите пасианс. Също така си струва да споменем и софтуерният пакет на Alienware, който ви позволява да настроите профили за вентилатори, осветление и производителност за различните игри и приложения.

Ако лаптопът има някаква слабост, то това е батерията. При сърфиране в интернет и работа с документообработка, лаптопът издържа малко над 4 часа в режим на автономност. Ако играете в мрежа, обаче, не може да очаквате повече от 2 часа. Все пак най-вероятно никога няма да играете в режим на автономия (освек ако токът не изгасне), но пък е добре да знаете, че разполагате с по-голям заряд.

Alienware M15 R4

ВИЖ ЦЕНА

Заключение

Alienware M15 R4 лесноможе да се нарече един от най-добрите геймърски лаптопи за игри, които някога са произвеждани. Освен супер мощната конфигурация, лаптопът разполага и с прекрасен външен вид и чудесни функционалности. И да бъдем чести – за тази сума няма как да очакваме друго. Наистина получавате това, за което плащате.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.