Google Assistant вече може да намери дори iPhone

За собствениците на iPhone няма по-голямо разочарование от това да извикат „Хей, Google, намери ми телефона“.

Това обаче ще остане в миналото. Това се дължи на възможността на Google Assistant да започне работа с устройства iOS, така както работи с Android. Интелигентните високоговорители Google Nest могат да накарат телефона Ви да издава весела мелодия, дори когато те са на безшумен режим или на режим „Do Not Disturb“. Така ще може да ги намирате лесно, вместо трескаво да се лутате из дома си, ставайки все по-отчаяни.

Според TechRadar, функцията първо ще бъде пусната в САЩ, Великобритания и Австралия и разбира се изисква малко настройка, за да работи. Ще трябва да добавите мобилния си номер към Google профила си и да се уверите, че Voice Match е включен. Тогава всичко ще бъде готово да тръгне.

Други актуализации, идващи от Google Assistant като част от пролетната актуализация на Google, включват възможността да се създават интелигентни домашни автоматизации, които да се задействат при изгрев или залез, както и в определен час или на определена ключова дума.

Интелигентните високоговорители на Google Nest не са единствените устройства, които могат да се използват за намиране на iPhone. Но пък са най-ефективни. Като алтернатива може да използвате платформата IFTTT (If This Then That). То ще позволи на Alexa да звъни на вашия смартфон, но е трудно да се настрои. За съжаление Siri на HomePod и други устройства с iOS може да се използва само за намиране на iPhone, но не и на Android устройство.

Относно възможността за използване на смарт устройства в дома ви, може да разгледате някои от най-добрите предложения тук.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.