Бюджетен лаптоп – ASUS E406NA-EK026T

ASUS E406NA-EK026T e наистина бюджетно предложение и попада в ценови диапазон под 700 лв.

ASUS E406NA-EK026T е изцяло насочен към „по-старото“ поколение потребители или подрастващи ученици. Той предвижда възможност само и единствено за работа тип документо обработка. Характеристиките на лаптопа са насочени изцяло в тази насока – геймингът не се препоръчва.

Друг момент, доказващ казаното по-горе, е размерът и килограмите на лаптопа. 326 мм x 17.6 мм x 227 мм и тегло от 1.3 кг го превръщат в изключително подходящ за пренос. Батерията е двуклетъчна 38 Wh, но издържа достатъчно дълго време за един нормален работен ден.

ASUS E406NA-EK026T

ВИЖ ЦЕНА

Предложеният модел пристига с Windows 10 Home S и всички приложения, които вървят с него. Свързаността му не е от най-богатите, но разполага с всичко най-важно – 1 x HDMI, 1 x Audio Out / Микрофон, 2 x USB 3.2 Type A Gen 1, четец за карти Micro SD и Bluetooth.

Откъм дизайн: ASUS E406NA-EK026T е изграден от пластмаса, която се усеща добре. Няма излишни пукания. Сивият цвят предава метален ефект, а клавиатурата е контрастно черна. Като малък недостатък отчитаме малко по-уголемената рамка в долната част, но пък тя е компенсирана от HD камера в горната част на дисплея.

Големината на дисплея е 14 инча. За наше учудване, той е напълно конкурентен на по-скъпите модели. Форматът на дисплея е FULL HD, а същия разполага и с LCD LED технология с яркост от 220 нити.

ВИЖ ЦЕНА

ASUS E406NA-EK026T

За процесора отговаря Intel Celeron N3350, с два броя ядра, разположени върху Apollo Lake архитектура. Към него има и вградена видео карта Intel HD Graphics. Както казахме по-горе, това е компютър предназначен за обработка на документи и може би поради тази причина, производителят се е отнесъл изключително пестеливо към компонентите. Освен офис пакет и евентуално сърфиране в интернет, не може да очаквате нещо повече от тази машина.

В допълнение към гореказаното, производителят е предоставил и 4 GB рам памет, а капацитетът на съхранение е 128 GB eMMC.

В заключение ще кажем, че този лаптоп е предназначен изцяло за хора, които борявят с документи. Ако не възлагате големи очаквания, то няма как да бъдете разочаровани. Най-големият плюс на този лаптоп е цената му.

ВИЖ ЦЕНА

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.