ASUS M515DA-BR355 – бюджетно предложение от ASUS

ASUS M515DA-BR355 e едно отлично предложение за ежедневен лаптоп, с разумна цена под 1000 лв. Той може да бъде използван за работа и онлайн обучение.

ASUS M515DA-BR355 е преносим компютър на наистина разумна цена, който не отстъпва по никакъв начин от външния си вид. Изграждането му изглежда премиум, а характеристиките предоставят възможност за използването му от голям диапазон потребители – от ученици до по-възрастни потребители.

ASUS M515DA-BR355

ВИЖ ЦЕНА

На пръв поглед тънките рамки на дисплея изглеждат характерни за по-високия клас лаптопи. Корпусът е изграден от добре закалена пластмаса, която остава здрава при натиск и не издава излишни пукотевици. Но това не засяга красотата по никакъв начин. В горната рамка има вградена VGA камера, която е със значително занижено качество, сравнение с по-модерните такива.

Размермите от 360 x 19.9 – 19.9 x 235 мм и тегло от 1.8 кг. го правят подходя за пренос. Той може да бъде използван в университет, на кафе и е лесно преносим дори в дамска чанта. Пантите на лаптопа са ErgoLift, което предоставя по-удобно използване на клавиатурата. Тъчпадът е среден по размер и удобен за използване, с възможност за работа с няколко пръстта едновременно.

По отношение на опциите за свързване, ASUS е предоставил абсолютно всички видове портове: 2 x USB 2.0; 1 x HDMI; 1 x Audio Out/Микрофон; 1 x USB 3.2 Type C Gen 1; 1 x USB 3.2 Type A Gen 1, както и слот за Micro SD.

Дисплеят е с размери 15.6 инча. Тук е най-големият минус на компютъра. Въпреки че работи добре, екранът разполага с HD, за разлика от стандартния Full HD формат. Резолюцията е 1366 х 768 пиксела, а яркостта 200 нити.

Относно производителността:

  • Процесор: AMD Ryzen 3 3250 U;
  • Видео карта: AMD Radeon Graphics;
  • Хард диск: 256 GB;
  • РАМ: 8 GB.

ASUS M515DA-BR355

ВИЖ ЦЕНА

Процесорът е разположен на Zen архитектура и разполага с 2 броя ядра. Не може да очаквате висока производителност, но той се справя завидно добре с ежедневните натоварвания и мултитаскинг браузване. Видеокартата е вградена, стандартна и може да се справи с всички по-леки графични изисквания.

На пръв поглед хард дискът изглежда недостатъчно голям, но при един по дълбок поглед, ще разберете, че този лаптоп няма необходимост от повече пространство. Това е така, тъй като на него не може да бъде подкарана тежка игра или тежка програма, която отнема много място. Рам паметта е стандартна 8 GB DDR4 и е напълно достатъчна да поддържа работата му.

В заключение ще кажем, че ASUS M515DA-BR355 е едно чудесно бюджетно предложение. Той е подходящ за хора, които не са склонни да отделят големи суми за лаптопи, които така или иначе ще бъдат използвани за работа. Лаптопът изглежда добре, сравнително лек е, а батерията му може да издържи около 5-6 часа в режим на работа.

ВИЖ ЦЕНА

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.