ASUS Pro Duo UX582LR-H2002R – върхът на инженерната мисъл
ASUS PRO DUO UX582LR-H2013R е оборудван с вторичен дисплей – отлична опция за хората, които разчитат на мултитаскинга. За разлика от своите предшественици, този модел се отличава с i9 процесор.

ASUS Pro Duo UX582LR-H2002R разполага с 4K OLED дисплей, процесор Intel Core i9, 32GB RAM, 1 TB SSD и графична карта GeForce RTX 3070 8 GB.

Най-интересният компонент в тази машина, винаги е вторичния дисплей. И тук ASUS са предоставили шарнирен механизъм. Така вторичният дисплей се накланя леко към потребителя. Всичко това е автоматизирано и въпреки че механизмът изглежда нестабилен, то той е изключително здрав.

asus UX482EA-HY029R

ВИЖ ЦЕНА

Физическите портове на устройството са от двете страни като този ZenBook разполага с: 1 x HDMI; 2 x Thunderbolt v3; 1 x Audio Out/Микрофон; 1 x USB 3.2 Type A Gen 2.

Основният екран е тъчскрийн с 4K технология. Той е изработен от Samsung и както обикновено за OLED, можем да открием PWM при 60 Hz, когато яркостта е на 81% или по-ниска. Ако имате проблеми с трептенето на PWM (вероятно и на смартфоните), трябва да очаквате ограничения.

Kачество на картината е много добро благодарение на отличното съотношение на контраста и изображенията изглеждат много отчетливи. Бързото време за реакция е още едно предимство на OLED екрана и също няма кървене от подсветка.

Asus внедрява инструмент, наречен OLED Care, за да гарантира, че статичните изображения не се показват дълго и не изгарят на дисплея. В допълнение към изместването на пикселите, той може автоматично да избледнява лентата на задачите на Windows.

ВИЖ ЦЕНА

За допълнителният дисплей ASUS е предоставил разделителна способност с 3840 х 1100 пиксела, с IPS технология. Дисплеят се използва основно за ленти с инструменти, папки на Windows или проверка на поща, но панелът едва ли е подходящ за възпроизвеждане на мултимедия. Можете лесно да местите папки или приложения ръчно в долния екран.

ASUS е снабдил този ZenBook с една от най-мощните конфигурации.

Процесорът е Intel Core i9 10980HK. Comet Lake архитектурата разполага с с 8 ядра и максимална честота от 5.3 GHz. В общи линии този процесор е най-доброто, което може да намерите в момента на пазара. Перфектен е за мултитаскинг и безспорно пасва чудесно на скъпата конфигурация. Машината е ​​оборудвана с 512 GB NVMe-SSD от Samsung (PM981a).

Към процесора има споена UHD графика на процесора, но специалната Nvidia GeForce RTX 3070 автоматично ще поеме, когато имате нужда от повече мощност. RTX 3070 се представя добре и в професионалните бенчмаркове. Quadro графичните процесори със специални драйвери все още имат предимства в някои области, но RTX 3070 може дори да победи Quadro RTX 5000 Max-Q на HP ZBook Fury 15 G7 в някои случаи.

asus UX482EA-HY029R

Въпреки, че не е предназначен за гейминг, Pro Duo се справя с всички нови предложения, при това в 4К резолюция. Високо качество на изработка, страхотен 4K OLED екран, удобен вторичен дисплей и бързи компоненти: ASUS Pro Duo UX582LR-H2002R е един от най-добрите лаптопи на пазара.

ВИЖ ЦЕНА

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.