ASUS Pro Duo UX582LR-H2017R – лаптоп с два дисплея
ASUS Pro Duo UX582LR-H2017R не е нормален 15 инчов лаптоп. Със своите функционалности, този лаптоп представлява върха на инжинерната мисъл.

ASUS Pro Duo UX582LR-H2017R е продължение на серията лаптопи с двоен екран. Като оставим настрана спецификациите на машината, двата екрана са основна точка, която привлича потребителите. Основният дисплей е OLED със сензорно покритие, а вторият е IPS сензорен. И двата дисплея поддържат 4К и са тъчскрийн. Основният е с размери 15.6″, а вторичният 14″.

ASUS Pro Duo UX582LR-H2017R

ВИЖ ЦЕНА

Спецификации на ASUS ZenBook Pro Duo 15 OLED UX582LR-H2017R:
  • Дисплей: 15.6″, 3840 х 2160 px, OLED и 14″, 3840 х 2160 px, IPS
  • Процесор: Intel Core i7 10870H
  • Графика: nVidia GeForce RTX 3070 8 GB
  • Памет: 32 GB RAM
  • Съхранение: 1 TB SSD
  • Батерия: 92 Wh, 240W зарядно
  • Свързаност и портове: 1 x HDMI; 2 x Thunderbolt v3; 1 x Audio Out/Микрофон; 1 x USB 3.2 Type A Gen 2; Wireless 6; Bluetooth 5.0

Pro Duo следва линиите на ZenBook и това предоставя стабилно качество на изработка. Лаптопът разполага с ErgoLift, който го повдига на гумени крачета, което води до леко наклонено позициониране и допълнителен въздушен поток, помагащ на охлаждането.

В сравнение с предишните версии, тази включва накланящ се вторичен дисплей. Пантовият механизъм не само изтласква лаптопа нагоре, но и отделя втория екран от основното шаси и леко го накланя напред. Това прави съдържанието на него по-лесно за четене и отделя екрана от горещите елементи във вътрешността на машината, като същевременно дава възможност за изкарване на топлия въздух.

Откъм свързаност, лаптопът предлага всичко. Това е едно от малкото устройства на ASUS, което се предлага с HDMI 2.1 порт. Няма обаче четец за SD карти, но получаваме камера с IR сензор с поддръвка на Windows Hello.

ASUS Pro Duo UX582LR-H2017R

ВИЖ ЦЕНА

Клавиатурата е със стандартно оформление и допълнителен набор от функционални клавиши горе вдясно, над кликпада. Два от тях са предназначени за управление на ScreenPad, един превключва между режимите за захранвахне, а един е за самия бутон за захранване. Клавиатурата разполага с подсветка с бели светодиоди и три нива на интензивност. Кликпадът е отдясно на клавиатурата и макар да отнема малко време за свикване, цялостната работа с него е приятна.

Конфигурацията се гради около осемядрения Comet Lake.

Intel Core i7 10870H е с 8 броя ядра и е способен да се справи със задачите, които са отредени на този лаптоп. В комплект с него е и прекрасната RTX видеокарта. Освен тях лаптопът предлага и солидна памет, която допълнително помага за мултитаскинг. Преносимата машина е отлична за хора, които се занимават с видеообработка и обработка на снимки. Лесно може да парафирате между двата екрана, а мощността на компютъра е достатъчно голяма, за да се справи лесно с рендирането. Разбира се и геймингът е възможен, въпреки че не това е основната му задача.

ASUS Pro Duo UX582LR-H2017R е лаптоп, който може да увеличи производителността ви. Двата дисплея работят отлично в синхрон, за тези които имат нужда от постоянен мултитаскинг. Компактните му размери и високата яркост (400 нити) на екраните, го яравят отличен за използване на открити пространства.

ВИЖ ЦЕНА

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.