Новият ASUS ROG G533QM-HF005 – блестящ и мощен

ASUS ROG G533QM-HF005 отново доказва, че ASUS са едни от най-сериозните лаптопи, що се касае до геймърската линия.

ASUS ROG G533QM-HF005 е поредният лаптоп, който залага на AMD, вместо оставената от Intel дупка. Това е по-евтината от двете версии на Scar 15, които излязоха на пазара. За разлика от своя по-скъп брат, този е оборудван с AMD Ryzen 7 и с 15 инчов монитор.

ASUS ROG G533QM-HF005

ВИЖ ЦЕНА

Едно от първите неща, които ще забележите при този 15.6 инчов лаптоп, е дизайнът. Линията лаптопи  Strix е насочена към хора, които искат да притежаващ компютър, който „крещи“ че е създаден за гейминг. Диагоналната наклонена черта на капака с придружаващ матричен шаблон, а на капака има масивно ROG лого с RGB осветление. RGB светодиодите се виждат и в светлинната лента, която минава по долната част на лаптопа.

Този SCAR има бърз 1080p IPS панел с честота на опресняване 300 Hz. Екранът разполага с Full HD формат и 300 нита, с разделителна способност 1920 х 1080. Вижда се добре под ъгъл, задържа детайлите на завидно високо ниво и времето за реакция е почти нулево. Дисплеят е със 100% sRGB.

Всъщност екранът е наистина добър, независимо дали играте игри или гледате филми. Свръхтънките рамки, предават усещане за по-голям монитор. Като минус отчитаме липсата на камера.

Оптично-механичната клавиатура се усеща добре при писане. Клавиатурата има подсведка, а тъчпадът може да бъде използван с функционалността NumberPad.

От излизането на пазара, процесорът AMD Ryzen 7 5800H се доказа като мощен и надежден партньор. Осемте ядра са разположени върху Zen 3 архитектура и имат номинална честота от 3.2 GHz и TurboBoost от 4.4 GHz и кеш от 20 MB.

За видео оформлението се грижи nVidia GeForce RTX 3060 6GB GDDR6, а паметта е 16 GB с максимална поддържана памет от 64 GB. В общи линии няма игра, която не може да бъде подкарана на този лаптоп. Лаптопът има добро охлаждане и само при най-тежките и нови игри, при максимални детайли се усеща загряване.

Малко разочарование може да видим при хард диска. Въпреки че е SSD, ASUS са предоставили 512 GB капацитет. Напълно достатъчно е, но на фона на останалите характеристики, 512 GB капацитет стои някак недостатъчно.

ВИЖ ЦЕНА

ASUS ROG G533QM-HF005

Откъм портове, лаптопът разполага с:

  • 1 x RJ-45;
  • 1 x Audio Out/Микрофон;
  • 1 x HDMI 2.0;
  • 1 x USB 3.2 Type C Gen 2;
  • 3 x USB 3.2 Type A Gen 1.

Батерията е достатъчно голяма – 90 Wh, но честно казано не препоръюваме гейминг в режим на батерия.

ASUS ROG G533QM-HF005 е един от най-мощните лаптопи на пазара и дълги години може да поддържа всички игри. Разбира се, освен за гейминг, лаптопът е подходящ за видеообработка и рендиране на тежки видеа. Откъм тегло също е оптимизиран максимално и тежи едва 2.3 кг., което го прави лесно преносим и подходящ за учащи и студенти.

ВИЖ ЦЕНА

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.