ASUS ROG G733QR-HG014T – най-бързият дисплей на лаптоп

ASUS ROG G733QR-HG014T е лаптопът с един от най-бързите дисплеи, освен това разполага с високоефективни компоненти на AMD и nVidia.

ASUS ROG G733QR-HG014T е създаден и насочен изцяло към геймърския пазар. Днешният модел се предлага в размер на монитора от 17.3 инча. Лаптопът е насочен към геймъри, които искат върховна производителност и агресивна дизайнерска естетика.

ASUS ROG G733QR-HG014T

ВИЖ ЦЕНА

Но нека се спрем по-подробно на дисплея. Резолюцията, която предлага е 1920 х 1080 пиксела IPS панел с честота на опресняване 300 Hz, 3 милисекунди време за реакция и 100% sRGB покритие на цветовата гама. Това е един от най-бързите монитори на лаптоп.

Конфигурацията включва:

  • Процесор: AMD Ryzen 9 5900 HX, 8 бр. ядра;
  • nVidia GeForce RTX 3070 8 GB;
  • 32 GB рам, с максимална поддържана памет от 64 GB;
  • 1 TB SSD капацитет за съхранение.

Както виждате, конфигурацията е създадена да издържи и най-тежките натоварвания. Игрите вървят на максимално fps, а рендирането на видеа е изключително лесно. Големият рам и мощният процесор дават възможност на всеки да се отдаде на многопластов и тежък мултитаскинг, подкарвайки множество апликации едновременно.

Що се отнася до дизайна, уникалният външен вид е вдъхновен от атлетичния начин на живот. Съотношението между тяло и екран е увеличено, сравнение с предишните модели. Това се получава най-вече от тънките рамки около екрана. Алуминиевият капак има наклонена черта и матричен дизайн, който продължава надолу към задния ръб на лаптопа. RGB светлините се увиват около предната част на лаптопа и осветяват голямото лого на капака.

Клавиатурата е като изрязана, а копчетата са меки на добер с чудесна чувствителност. Останалата част е покрита с опушена, полупрозрачна пластмаса, така че ще може да видите някои от основните компоненти.

ВИЖ ЦЕНА

ASUS ROG G733QR-HG014T

Клавиатурата има RGB осветление за всеки клавиш, но най-важното е, че клавиатурата има оптично-механична възможност с време за реакция 0.2 ms.

За да предпази от прегряване, Asus са се насочили към течен метал върху AMD процесора, удължен топлоразпределител и до шест топлинни тръби. Новите вентилатори с 84 лопатки изтласкват въздуха от четирите задни отвора на лаптопа.

Смятаме, че ASUS ROG G733QR-HG014T надмина всичките ни очаквания. Може да осъзнаете как работи този лаптоп едва, когато го пробвате на най-любимата си игра на максимални детайли. До тогава, може да се наслаждавате просто на перфектните му характеристики.

ВИЖ ЦЕНА

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.