Най-красивият геймърски лаптоп – ASUS ROG GA401IU-HE257

Разбира се, красотата е изцяло субективно възприятие, но едва ли има потребител, който може да остане развнодушен към външния вид на ASUS ROG GA401IU-HE257.

ASUS ROG GA401IU-HE257 се отличава с красив бял корпус. Цветът, избран от производителя е – лунно бяло. Не знаем дали това е така, но безспорно външният му вид е заслепителен. Клавиатурата работи изключително добре, копчетата реагират веднага, а единственият контраст на сребърно-белия корпус е черната рамка около 14 инчовия дисплей.

rog

ВИЖ ЦЕНА

Въпреки, че е само 14 инча, тънката рамка създава усещане за по-голям диагонал. Форматът е Full HD, с яркост от цели 300 нити. Очевидно е, че производителят е заложил в качествата на лаптопа възможността за ползването му извън работно помещение или дома Ви.

Габаритите, с които лаптопа разполага също ни водят в тази насока. Размери – 324 х 17.9 х 220 мм и тегло от едва 1.6 кг, ASUS ROG GA401IU-HE257 може да бъде побран във всяка раница, дамска чанта или дори може да бъде носен под ръка.

Компактните арзмери не пречат на производителността. Все пак това е геймърски лаптоп и от Асус са се постарали да предоставят възможност за гейминг.

Компютърът разполага с изключително бърз процесор – AMD Ryzen 9 4900HS. Това е може би най-добрият процесор на AMD. Глобално погледнато, този процесор отстъпва единствено на Intel Core i9. Осем ядра с Turbo Boost 4.3 GHz и Zen 2 архитектура, предоставят изключителна скорост, мултитаскинг и гладно протичане на процесите.

ВИЖ ЦЕНА

rog

Видеокартата е nVidia GeForce 1660 Ti Max-Q 6 GB. Карта подходяща за класически гейминг предложения. Благодарение, обаче, на мощния процесор, видео картата съумява да възпроизведе малко повече от очакваното. При medium качество на картината, игрите вървят просто перфектно. Изпитва леко затормозяване при високото качество, но отново се представя на задоволително ниво.

Скоростта на производителността се допълва от 512 GB SSD, което не е много, но е достатъчно за съхранението на достатъчен брой игри. Като недостатък отчитаме 8 GB РАМ, но той може да бъде увеличен до 24.

ASUS ROG GA401IU-HE257 е изключително комплексен лаптоп. Подходящ за гейминг, изключително красив, този лаптоп може да съчетае, както офис дейността Ви, така и потребността от игра.

ВИЖ ЦЕНА

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.