Един от най-добрите 15″ лаптопи – ASUS S532EQ-BQ052T

ASUS S532EQ-BQ052T e пряк наследник на VivoBook S15 530, който беше един от най-добрите 15 инчови лаптопи. Дали и тук ще бъде оправдано очакването?

ASUS S532EQ-BQ052T разполага с почти същият хардуер като своя предшественик, като основната разлика е във видеокартата и на хартия този компютър изглежда отлично. Ако посетите сайта на ASUS, те ще ви предоставят три различни цвята. Изборът, на който сме се спрели е мъхесто зелено.

ASUS S532EQ-BQ052T

ВИЖ ЦЕНА

Корпусът е съчетание от алуминий и пластмаса. По този начин той съчетава сравнително леко тегло от 1.8 килограма и дебелина от едва 18.5 мм. Капакът се отваря лесно с една ръка. Над дисплея има IR камера и въпреки това рамките на екрана са изключително тънки.

Клавиатурата разполага с цифрови бутони, които са по-малки от останалите. Най-вълнуващата част е тъчпад екрана. Не само, че може да се използва като NumberPad, но той действително действа като вторичен екран. Може да плъзнете каквото и да е съдържание, което искате от главния дисплей. По този начин може да подобрите работата си като извършвате две отделни операции на всеки един от екраните.

Освен това има и някои приложения предназначение специално за ScreenPad. Така например символите, които изписвате с пръст, могат да бъдат превърнати в текст. Така отлично лаптопът се справя с подписване на онлайн документи.

Повечето портове са концентрирани от дясната страна. Там може да намерите всичко необходимо USB, HDMI, Audio Out, Thunderbolt, а лаптопът разполага и с четец за Micro SD.

ASUS S532EQ-BQ052T

ВИЖ ЦЕНА

ASUS S532EQ-BQ052T e оборудван с nVidia GeForce MX350 2 GB.

Тъй като това е компресирана GTX 1050, тя може да подкара и някои игри. Разбира се те няма да вървят на максимални изисквания, но е напълно достатъчно за един по-любителски прочит на любимите заглавия.

За скоростта и производителността се грижи 8 GB RAM и процесор Intel Core i5 1135 G7 с TigerLake архитектура, 4 броя ядра. Лаптопът е способен за мултитаскинг, последното поколение i5 върви отлично, бърз е и ако не прекалявате, няма да усетите особено натоварване. Капацитетът на съхранение е 512 GB SSD.

Батерията е 3 клетъчна 42 Wh и при режим на работа може да издържи около 8 часа.

ASUS S532EQ-BQ052T е наистина прилично устройство. Функционалността е подобрена (както и цената разбира се). Подходящ е за всеки, който обича да прекарва повече време от работния си ден на лаптопа. Цената му е приемлива, а предложеният от нас модел пристига с операционна система Windows 10 Home.

ВИЖ ЦЕНА

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.