Елегантен, тънък, мултифункционален – ASUS S533EQ-BQ034R

ASUS S533EQ-BQ034R е стилен лаптоп, който бележи допълнителни точки с мощния Tiger Lake процесор, 1 TB капацитет на съхранение и nVidia видео карта.

ASUS S533EQ-BQ034R се помещава в стилен, тънък метален корпус, който е изграден от черен цвят на капака и базово сиво отвътре. Лаптопът е със солидна изработка, усеща се твърд при натиск, а максималният ъгъл на блендата на капака е около 130 градуса.

ASUS S533EQ-BQ034R

ВИЖ ЦЕНА

Машината разполага с 3 USB порта и Thunderbolt v4. Последното поддържа DisplayPort чрез USB-C. Следователно два видео изхода са достъпни заедно с HDMI порта. Четецът на Micro SD е малко разочарование, тъй като е един от най-бавните на пазара.

WLAN чипът поддържа стандартните 802.11 ах 2х2 и предлага Bluetooth 5 функционалност. Така скоростта на обмен на данните, при оптимални условия, са отлични.

Дизайнът се допълва от добре работеща клавиатура, която има цифрова клавиатура в дясната част. Върху тъч пада има сензор за пръстови отпечатъци, а бутонът Enter е обграден от стандартната вече искряща подсветка.

Диспеят е 15.6 инча с вградена HD камера, която не предоставя желаното качество, но е достатъчно добра за ежедневни разговори. Размерът на лаптопа е 359.8 x 16.1 x 238 мм и тегло от 1.8 кг.

Спецификации:

  • Процесор – Intel Core i7 1165 G7 ;
  • Видео карта – nVidia GeForce MX350 2GB;
  • РАМ – 8 GB;
  • Хард диск – 1 TB SSD;
  • Дисплей – 15.6″ FULL HD IPS.

Процесорът работи отлично и е базиран на Tiger Lake архитектура с 4 броя ядра и номинална честота от 2.8 GHz. Поддържа и Hyper-Threading – по две нишки на ядро. Бърз и гладък, процесорът предоставя достатъчно изчислителна мощ за офис и интернет приложения.

Видеокартата е ъпгрейдвана сравнение с други модели от серията. Тук забелязване nVidia GeForce MX 350 2GB, която предоставя възможност за макар и лек гейминг. Видеокартата е чудесна и за преглед на любимо видео съдържание, обработка на снимки, видеа и като цяло се справя добре с по-тежки графични приложения. Разбира се откъм гейминга няма да получите най-високото и желано от вас fps, но по-леките игри вървят безпроблемно. Например Dota 2 работи на около 75 fps.

ВИЖ ЦЕНА

ASUS S533EQ-BQ034R

Добро впечатление прави капацитетът за съхранение – 1 TB SSD. Въпреки, че не е най-добрият SSD, той предоставя достатъчно добра скорост и възможност за достатъчно място за по-големи програми и завидно място за съхранение на библиотека.

Откъм РАМ памет сме малко разочаровани. Въпреки, че 8 GB РАМ са напълно достатъчни, то на фона на всички останали характеристики, стоят малко недостатъчно.

Както всичко останало, така и животът на батерията е сравнително добър. При нормален режим на работа, лаптопът издържа около 8 часа и 30 минути.

ASUS S533EQ-BQ034R предлага достатъчно висока производителност за всички потребители. Той е способен да издържи около един работен ден в режим на автономност. Цената му е резона, още повече трябва да имате предвид, че лаптопът пристига с безплатна доставка и операционна система Windows 10 Pro.

ВИЖ ЦЕНА

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.