ASUS TUF FX516PM-AZ042 – изключително красив геймърски лаптоп

ASUS TUF FX516PM-AZ042 е изключително красив геймърски лаптоп. Външният му вид го прави подходящ и за работа от офиса.

ASUS TUF FX516PM-AZ042 действително разполага с изключително подобрен хардуер. Сравнение с други представители в своя клас, този лаптоп се нарежда на едно от челните места по производителност. Единствно отстъпва на своите конкуренти с i9 процесор, но пък цената му е значително по-достъпна.

ASUS TUF FX516PM-AZ042

ВИЖ ЦЕНА

Видео картата, на която производителят е заложил е nVidia GeForce RTX 3060 6GB. Изключително добро попадение. Към настоящия момент това е една от най-добрите видео карти и без проблем подкарва всички гейминг предложения. Високият детайл при игра е гарантиран, а fps-то стои винаги на максимум. При най-новите предложения може да почуствате леко загряване на компютъра, но един качествен охладител ще свърши достатъчно добра работа за избягване на прегряване.

Видеокартата е подходяща и за потребители, които работят с по-тежки прогарми.

Такива за видеообработка, рендиране, импорт или експорт на огромни, тежки файлове. Лаптопът се справя изключително добре.

 

В пакет с уникалната видеокарта идва и процесор Intel Core i7 11370H. Върху стандартната Tiger Lake архитектура са разположени 4 броя ядра с номинална честота от 3.3 GHz и Turbo Boost от 4.8 GHz. Кешът е значително повишен до 12288 kB, а в комплект с 16 GB DDR4 РАМ памет, лаптопът наистина е способен да се справи с мултитаскинг. Капацитетът както на процесора, така и на рам паметта е трудно да се запълни, но пък за потребителите, които наистина товарят машината си е предиведа възможност за увеличаване на рам до 32 GB.

Дисплеят е 15.6 инчов с LCD LED технология със скорост на опресняване на картината от 240 Hz. С резолюция от 1920х1080 и яркост от 300 нити, няма какво повече да желаем от този монитор. Наситени, богати цветове, бързо опресняване на картината, изключително точни кадри при гейминг.

ВИЖ ЦЕНА

ASUS TUF FX516PM-AZ042

Като малък недостатък отчитаме, че няма камера, но пък рамката е изключително тънка, а външният вид е впечатляващ. За разлика от други геймърски, този е наистина красив. Белият цвят подхожда изключително на всеки потребител, особено на тези, които имат желание да се открояват.

Подходящ както за гейминг, така и за работа в офиса, този лаптоп може да бъде вашен верен партньор навсякъде в ежедневието ви. С тегло от едва 2 кг и невероятна производителност, ASUS TUF FX516PM-AZ042 е едно от най-добрите предложения на пазара.

ВИЖ ЦЕНА

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.