Лаптоп за победители – ASUS TUF FX516PM-HN002T

ASUS TUF FX516PM-HN002T е предназначен за потребители, които не обичат да правят компромис с качеството.

ASUS TUF FX516PM-HN002T е наистина изключително добър лаптоп, но подобно на други модели, той няма уеб камера. Поради тази причина, това не е идеалната машина, ако се налага да използвате лаптопа за обучение онлайн или да го използвате за разговори.

ASUS TUF FX516PR-AZ019T

ВИЖ ЦЕНА

По отношение на спецификациите му, той може да подкара всички игри на най-високи настройки, като предоставя плавно изображение и високо fps. Но нека започнем от дизайна.

Той изглежда малко „по-изискан“ от традиционните геймърски лаптопи. Този модел има по-тънък и по-уверен външен вид, а подсветката му разполага с изпъкващи на вид клавиши. Прозрачните клавиши WASD изглеждат просто страхотно. Капакът е метално-сиво-черен, докато вътрешността е изцяло пластмасова. Наистина трябва да отбележим, че клавиатурата и усещането с нея е изключително добро. Потребителят лесно може да се приспособи към нея, а подложката е удобна за ръката.

Продължавайки традицията на Zephyrus G14, ASUS TUF FX516PM-HN002T има чудесен живот на батерията. При нормална работа, батерията може да издържи над 8 часа употреба. Изключването от зарядното, автоматично поставя лаптопа в режим на пестене на батерията. Например опресняването на дисплея пада от 144 Hz до 60 Hz. Aко решите, все пак да го върнете в режим на 144 Hz, трябва да знаете, че животът на батерията ще се изпари по-бързо от очакваното.

Дисплеят е 15.6 инчов, което донякъде може да затормози някои по-взискателни геймъри, но пък скоростта на обновяване е 144 Hz с резолюция 1920 х 1080.

Четириядреният процесор Intel Core i7 11730H и 8 GB DDR4 RAM карат потребителя да чувства устройството достатъчно бързо. Ако работата Ви включва рендиране и експортиране на видео или други дейности свързани с натоварване на процесора, ще забележите, че производителността му се покачва и е почти запълнена на максимум. Но пък той все пак се справя и с най-тежките задачи. В общи линии обаче, цялостното усещане е за справяне и с по-тежките задачи, възможност за сериозен мултитаскинг и оптимизация на работния процес.

ВИЖ ЦЕНА

Видеокартата е може би най-добрият компонент – nVidia GeForce RTX 3060 6GB. При професионален гейминг, най-важното е високото fps и възможно най-високо качество на детайла. Тук не бива да имате притеснения. Особено по-познатите заглавия като Counter-Strike, Dota, LoL, Battlefield, ще вървят абсолютно гарантирано на максимум и то за дълъг период от време.

ASUS TUF FX516PR-AZ019T

За съхранението на библиотеката от игри или видеа, се грижи 512 GB SSD. Интересен факт е, че мощността на говорителите достига 4W, което е значително повече от други модели лаптопи.

Свързаността, с която разполага без съмнение ще е достатъчна за всички потребители:

  • 1 x RJ-45;
  • 1 x Audio Out/Микрофон;
  • 1 x HDMI 2.0;
  • 3 x USB 3.2 Type A Gen 1;
  • 1 x Thunderbolt v4.

Предложеният от нас модел пристига с Windows 10 Home, включен 200 W адаптер и готовност да сбъдне най-големите Ви геймърски желания.

ВИЖ ЦЕНА

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.