ASUS TUF FX706LI-HX197 – лаптоп за игри с огромен монитор

ASUS TUF FX706LI-HX197 е лаптоп предназначен изцяло за гейминг, предоставящ удоволствие от огромния си монитор.

ASUS TUF FX706LI-HX197 съчетава алуминиев капак с пластмасова вътрешност. Капакът е разкрасен с четири винта и лого на TUF. Среднотънки рамки обграждат екрана, като в горния панел се побира и камерата. Клавиатурата разполага с полупрозрачни WASD бутони, а шестоъгълен бутон за захранване, заема горния десен ъгъл.

Лаптопът разполага с подсветка. С помощна на Fn бутона и стрелките на курсора можете да регулирате яркостта. Върху корпуса има и различни портове за свързаност: 1 x RJ-45 1 x Audio Out/Микрофон 1 x HDMI 2.0 2 x USB 3.2 Type A Gen 1 1 x USB 3.2 Type C Gen 2.

ВИЖ ЦЕНА

ASUS TUF A17 FA706IU-H7101

Наистина големият дисплей предоставя 17.3 инча големина. Дисплеят е най-големият актив на този лаптоп. Той предлага скорост на обновяване от 144 Hz. Ъглите за видимост са широки, а контрастът и детайлите са чудесни. Благодарение на Full HD формата с LED подсветка, потребителят ще се радва на много наситени цветове, които благодарение на яркостта от 250 нити работят изключително добре и на слънчева светлина.

Продуктивността на ASUS TUF FX706LI-HX197 се гради около 10то поколение Intel Core i7 10870H процесор с Comet Lake архитектура и впечатляващите 8 ядра.

С номинална честота от 2.2 GHz, Turbo Boost до 5 GHz и кеш 16384 кB едва ли ще усетите затормозяване в този компонент от компютъра. Изключително гладна и прецизна работа, която дори при най-големите натоварвания и мултитаскинг се справя отлично със задачите.

Като малък минус към компютъра отчитаме 8-те GB РАМ. Малко недостатъчно е, ако заредите едновременно някоя програма за рендиране на видео и същевременно опитвате да подкарате друга по-тежка програма. Има възможност за ъпгрейд, срещу допълнително заплащане.

Мястото за съхранение е огромно 1 TB SSD. Надали ще успеете да го запълните лесно, но пък е на сто процента гарантирано, че ще ви свърши отлична работа за достатъчно дълъг период от време.

ВИЖ ЦЕНА

ASUS TUF A17 FA706IU-H7101

Видеокартата е другия крайъгълен камък, за който трябва да следим при покупката на геймърски лаптоп. Този модел е оборудван с nVidia GeForce GTX 1650 Ti 4 GB. Ако трябва да бъдем съвсем обективни, най-новите геймърски предложения може да изпитват леко затруднение при възпроизвеждането на детайли от най-високо качество. Може да се наложи да върнете една предавка и да привключите на medium при някои геймърски предложния. Но пък по-известните и най-масово играни игри като Counter-Strike, Dota, LoL, вървят безотказно на най-висок детайл и с изключително високо, постоянно fps.

В заключение ще кажем, че този лаптоп не е нито най-добрият, нито най-лошият представител на геймърският сегмент. Работи добре, изключително бърз е, с много мощен процесор, но и с леко завишена цена.

ВИЖ ЦЕНА

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.