Тънък, преносим и мощен Tiger Lake – ASUS UX325EA-KG264T

ASUS UX325EA-KG264T е един от най-малките и леки лаптопи с 13.3 инчов дисплей, който може да заупите.

ASUS UX325EA-KG264T е супер преносим и същевремено достатъчно мощен лаптоп. Той е с размери 304 x 13.9 x 203 мм и тегло от 1.11 кг. С този лаптоп ASUS прави инженерен подвиг. В малкото шаси е успял да събере достатъчно голям екран с тънки рамки, като съотношението екран-тяло е около 88%.

ASUS UX325JA-AH050R

ВИЖ ЦЕНА

Лаптопът е не само лек, но и красив на външен вид. Концентричният дизайн с кръг, който обгражда логото на ASUS, помага то да се открои. При допир се усеща съвсем незначително огъване. Когато отворите лаптопа, ще забележите, че той разполага с ErgoLift. Клавиатурата има здрави клавиши и достатъчно тихи при интензивна употреба. За съжаление ASUS са включили допълнителна колона с Page Up, Page Down, Home и End. Това налага малко стесняване на основните бутони.

Въпреки това тъчпада отново е на добре познатото ниво. Голям и с възможност за работа с 4 пръстта, той отново предоставя NumberPad функционалност.

Дисплеят е с размер 13.3 инча Full HD формат с резолюция 1920 х 1080 пиксела. Той е конфигуриран с яркост от 400 нита, която работи отлично, а когато искате да спестите от живота на батерията, екранът изглежда прекрасно и при по-намалена яркост.

Над дисплея има HD уеб камера с IR сензори, които поддържат разпознаване на лицата с Windows Hello. Качеството на видеото е средно, с леко „шумна“ картина, дори при добро осветление.

ASUS UX325EA-KG264T разполага с процесор Tiger Lake на Intel. Intel Core i5 1135 G7 с 4 бр. ядра се грижи за скорост и производителност. Процесорът е последно поколение i5 и поради тази причина трябва да сте сигурно, че няма да има задача с която не може да се справи. Разбира се, геймингът е невъзможен, не само заради характеристиките, но и заради размерите на компютъра.

Графичната карта е новата Intel Iris Xe Graphics. Тя предлага производителност, която дава възможност за някои по-натоварени графични задачи като лек гейминг, видеообработка и видео преглед.

ВИЖ ЦЕНА

ASUS UX325JA-AH050R

Рам паметта е 8 GB LPDDR4X, а капацитетът за съхранение е 512 GB SSD. Завършвайки прегледа на основните умения на този лаптоп, е добре да спрем и на батерията. Тя е четири клетъчна 67 Wh. В режим на работа, лаптопът може да достигне от 10 до 12 часа работа, в зависимост от интензивността на натоварването.

За свързаността на лаптопа се грижат: 1 x HDMI; 1 x USB 3.2 Type A Gen 1; 2 x Thunderbolt v4 и слот за Micro SD.

ASUS UX325EA-KG264T съчетава мощност и преносимост, които са основните приоритети на хората, търсещи ултрапортативен лаптоп. Като изключим малките забележки като липса на 4К и сензорен екран, този компютър върши отлична работа, през целия работен ден, където и да сте.

ВИЖ ЦЕНА

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.