Ревю на елегантният ASUS UX425EA-BM013T

ASUS UX425EA-BM013T e един от многото модели ZenBook и точно като своите колеги има отлични характеристики с красив външен вид.

ASUS UX425EA-BM013T е един от последните модели на производителя в линия ZenBook. Той има лъскав, метален капак, компактна конструкция и добри характеристики. Основният отличителен белег на тази линия е тяхната преносимост.

ASUS UX325JA-AH050R

ВИЖ ЦЕНА

Лаптопът е 14 инчов с тегло от 1.17 кг, а шасито му не се усеща много по-голямо от 13 инчовите компютри. Съотношението екран тяло е 90%, благодарение на тънките рамки, а размерите му са 319 x 13.9 x 208 мм. Тук производителят е заложил една интересна опция – мощността на екрана. Тя е само 1 W и според компанията, това помага за удължаване живота на батерията до 63%.

Не знаем колко би издържала батерията без тази опция, но тази конфигурация издържа около 7 часа работен процес. Зареждането от 0% до 60% отнема около час, така тази характеристика не е най-добрата черта на лаптопа.

Външният вид отново е безупречен, както всички останали лаптопи ZenBook. Красив, метален цвят, а тъчпадът отново разполага с вече добре позната NumberPad функционалност. Изборът на портове не е максимално богат, но пък е напълно достатъчен: 1 x USB 3.0; 1 x HDMI; 2 x USB 3.1 type C.

За производителността на машината се грижи Intel Core i5 1135G7 с архитектура Tiger Lake и четири броя ядра. Видео картата е вградена Intel Iris Xe Graphics, а хард диска е 512 GB SSD. Рам паметта е 8 GB, което предоставя възможност за мултитаскинг, без да се натоварва излишно компютъра.

ВИЖ ЦЕНА

ASUS UX325JA-AH050R

Като цяло машината работи добре, стартира бързо. Този модел пристига с Windows 10 Home, който е закачен на SSD-то, така че стартирането на лаптопа става за части от секудната. Както казахме по-горе мониторът е 14 инчов. Той разполага с FULL HD технология и IPS. Разделителната му способност е 1920 х 1080 пиксела.

Тъй като лаптопа е насочен изцяло към работещи и динамични хора, като малък минус можем да отчетем не до толкова добрата HD камера. Въпреки това, цялостното усещане, което ASUS UX425EA-BM013T предоставя е за добра изработка, лесна преносимост и бързина при изпълнение на задачите.

ВИЖ ЦЕНА

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.