ASUS UX435EG-A5004R – компактен ултрабук със ScreenPad

ASUS UX435EG-A5004R e изключително компактен, тънък и лек ултрабук. Лаптоп с изключително добри параметри и ScreenPad.

ASUS UX435EG-A5004R e 14 инчов, изключително тънък лаптоп. Той има вграден ScreenPad на мястото на тъчпада. Това е малък вторичен екран, който поддържа редица приложения и не може да бъде намерен при другите марки лаптопи.

Това е наистина компактен лаптоп с 31.9 см ширина, 19.9 см дълбочина и дебелина от около 1.59 см отпред и 1.79 см отзад. Теглото от 1.19 кг го прави идеален за носене, а конструкцията е впечатляващо здрава. Материалът на шасито е от алуминиева сплав. Това означава, че не може да бъде огънат лесно.

ASUS UX435EG-A5004R

ВИЖ ЦЕНА

Благодарение на своя Nano Edge екран с минимална рамка, Асус осигурява 92% съотношение екран към тяло. Малко по-дебелият горен панел побира и IR камера с поддръжка на Windows Hello.

Самият дисплей е 14 инчов Full HD с резолюция 1920 х 1080 с LED подсветка. Той е ярък, ясен, остър с максимална яркост от 300 нита. Отличният екран се допълва от сертифицирана от Harman Kardon конфигурация на звука.

Въпреки компактните размери, клавишите остават учудващо големи и се усещат добре на допир. ScreenPad-ът е най-забележителната характеристика на този лаптоп. Основната идея е, че той се откроява като втори екран – 5.65 инчов FHD Super IPS панел, който предоставя набор от преки пътища, контроли и помощни програми за повишаване на производителността.

Така например той има помощна програма за автоматизиране на последователностите на клавиатурата, наречена Quick Key, помощна програма за рапознаване на почерк и др.

Тъчпадът разполага и с възможност за цифрова клавиатура. От своя страна производителят предвидливо е предоставил API на разработчици, така че в най-скоро време може да очакваме по-богата възможност за избор на приложения на ScreenPad.

ВИЖ ЦЕНА

Захранването идва от 11-то поколение процесор Intel Core i7 1165 G7 с дискретна графика, предоставена от nVidia GeForce MX450 2GB, заедно с 16 GB RAM и 512 GB SSD. Както виждате това е много добре оборудван ултрапортативен лаптоп. Възможен е мултитаскинг, високо работно натоварване, работи изключително бързо, а и видеокартата предоставя възможност за минимален гейминг.

ASUS UX435EG-A5004R

Лаптопът разполага с два порта Thunderbold 4 / USB-C, единият от които е зает, когато лаптопа се зарежда. Разполага с един USB 3.2 порт, HDMI и 3.5 мм жак за слушалки. Има и четец за Мicro SD карти.

На уебсайта на Асус, животът на батерията е обозначен като „изключителен“. При бърз тест на лаптопа се установява, че при нормален режим на работа (сърфиране, ютуб, музика) за 3 часа, батерията пада с около 20%. Т.е. съвсем спокойно, лаптопът би издържал цял работен ден.

В заключение ще кажем, че лаптопът е изключително добре направен и има актуална конфигурация от висок клас. Клавиатурата е удобна, екранът е отличен, а ScreenPad-ът изглежда като едно отлично допълнение.

ВИЖ ЦЕНА

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.