ASUS X515MA-BR026R – бюджетно решение за всеки ден

ASUS X515MA-BR026R e скучен на пръв поглед лаптоп, но пък е напълно предвидим и подходящ за работещи потребители.

ASUS X515MA-BR026R струва под 800 лв. и подобно на някои други опции на ASUS успява да осигури приятен външен вид, който наподобява представители на по-високия клас. Предвид цената, екранът и размерите се оказват приятна изненада.

ASUS X515MA-BR026R

ВИЖ ЦЕНА

Корпусът на лаптопа е изградне от пластмаса, която е значително подсилена. При силен натиск не се усещат пукания, а външният й вид е със Slate Grey цвят. Повдигането на капака показва, че и тук ASUS са заложили на ErgoLift. Вътрешността на лаптопа е изградена от същия материал, както и капака.

С тегло от 1.8 кг и размери 360.2 x 19.9 – 19.9 x 234.9 мм, лаптопът се сравня с други по-скъпи представители на марката. Дисплеят е с HD формат с разделителна способност 1366 х 768 пиксела. Екранът разполага с LCD LED технология и яркост от 200 нити. Сами виждате, това не е най-блестящият екран, но пък е достатъчно добър за едно приятно интернет сърфиране и дори гледане на любими филми.

Откъм портове, производителят се е погрижил да предостави всички най-важно: два USB 2.0 порта, 1 х HDMI, 1 x Audio Out / Микрофон, 1 x USB 3.2 Type A Gen 1, 1 x USB 3.2 Type C Gen 1 и слот за Micro SD.

Процесорът Intel Pentium N4020 с два броя ядра по 1.1 GHz и Gemini Lake Refresh архитектура не звучи никак впечатляващо. Той работи, обаче учудващо приятно (разбира се до момента, в който не го подложите на по-сериозно натоварване).

За графиката пък се грижи стандартна Intel UHD Graphics, с която няма да можете да играете игри, но това не е и целта на този лаптоп. Видео картата ще ви предостави възможнсот за добри видео прегледи, но нищо повече от това.

ВИЖ ЦЕНА

ASUS X515MA-BR026R

Рам паметта е с капацитет от 4 GB, а хард диска е 1 TB HDD. Тук може би идва най-големия проблем – хард диска. Ние сме привърженици изцяло на SSD формата, като дори с намален размер, го предпочитаме пред големия HDD хард.

Животът на батерията е промленлив, но при един нормален работен процес, може да издържи до 6 часа.

ASUS X515MA-BR026R е отлично изглеждащ лаптоп и цялостният набор от хардуер отговаря на цената му под 800 лв. Въпреки че има някои трески за гладене, този лаптоп ще предостави на хората, които търсят компютър за работа, това от което имат нужда. И нищо повече.

ВИЖ ЦЕНА

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.