Dell Inspiron 17 3793 – ежедневен 17 инчов лаптоп

Днес ще разгледаме едно предложение за ежедневен лaптоп – Dell Inspiron 17 3793. Лаптопът предлага приятни характеристики, които ще се справя с всекидневните задачи, които му поставите.

Dell Inspiron 17 3793 разполага с големи рамки около големия си екран. Той се усеща по-скоро като солидна машина с малко ретро визия. Дори и теглото му е малко завишено – 2.78 кг. с размери 415 x 25 x 279.2 мм. Корпусът е изграден от пластмасова текстура. Клавиатурата има пълен набор от бутони, които са достатъчно големи и се усещат приятно при работа. В горната рамка има вградена уеб камера, която е 720 р и честно казано е по-добра от повечето си конкуренти.

Dell Inspiron 17 3793

ВИЖ ЦЕНА

Лаптопът разполага със следните портове за свързаност:

  • 2 x USB 3.1;
  • 1 x USB 2.0;
  • 1 x HDMI;
  • 1 x RJ-45;
  • Четец за карти: SD, SDHC, SDXC.

Както споменахме, дисплеят е 17.3 инчов. Той разполага с Full HD формат и LCD LED технология. Благодарение на системата Dell Cinema Color, лаптопът е подходящ за гледане на филми. А големият му дисплей предоставя и 1920 х 1080 резолюция с покритие против проблясъци.

Производителността на машината е поверена на Intel Core i3 1005 G1 с Ice Lake архитектура. Двете ядра предоставят номинална честота от 1.2 GHz до 3.4 GHz TurboBoost. Подходящ е за обработка на документи, гледане на видеа, сърфиране из нета и всякакви операции, които не изискват по-голямо натоварване.

Dell Inspiron 17 3793

ВИЖ ЦЕНА

Видео картата е Intel UHD Graphics, което само по себе си говори, че лаптопът е насочен само към изброените задачи. Рам паметта е 8 ГБ, което е достатъчно много за този тип машини, а приятна изненада е хард диска, който е 256 GB SSD.

Батерията не е особено голяма, но в режим на пестеливост може да изкара почти цял работен ден. Звукът не е особено силен, но благодарение на Waves Audio Maxx Pro може да изчисти качеството й.

Dell Inspiron 17 3793 е на пръв поглед скучен лаптоп. Но един по-обстоен поглед, може да направи тази машина да изглежда подходяща за всеки един потребител. Ретро дизайнът е до някъде приятен, а характеристиките са раузмно подбрани.

ВИЖ ЦЕНА

 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.