Новият DELL XPS 13 7390 е изключително мощен и невероятно красив лаптоп 2в1

Ако има класация за най-красив лаптоп, то безспорно DELL XPS 13 7390 ще заеме едно от челните места.

Дизайнът на яоследният модел от серията XPS 13 на DELL, е толкова красив, че от DELL решиха да го оставят почти непокътнат. Моделът, който ще ви представим днес е 2в1. Или иначе казано: от компанията са предоставили на потребителите въртящи панти, които позволяват на машината да се трансформира в таблет или да заемат формата на „палатка“ като статив за по-лесно гледане на видеоклипове.

За разлика от предходни модели 2в1 лаптопи, този се отличава с изключително малкото си тегло – само 1.33 кг. Платинено сребристият цвят увеличават усещането за елегантност и красота, а както сами забелязвате рамката е почти с минимална ширина.

ВИЖ ЦЕНА

Един от най-добрите елементи в DELL XPS 13 7390 е неговия 4К дисплей.

Контрастното съотношение 1500:1, максималната яркост от 400 нита и способността да показва 100% от sRGB цветовия спектър, водят до отчетливост, брилянтни цветове. Още по-забележително е обаче антирефлексното покритие, който пречи на околната светлина да се отразява.
DELL XPS 13 7390Ако от DELL бяха заложили единствено на външния вид на този компютър, то той щеше да бъде достатъчно добър и привлекателен.

От компанията обаче са решили да създадат машина не само красива, но и невероятно бърза. За целта са интегрирали последно поколение процесор Intel Core i7 1065 G7. Десетото поколение на Intel идва с четири ядра с номинална чистота от 1.3 GHz и Turbo Boost от 3.9 GHz. Архитектурата на Comet Lake се възползва от охлаждащия хардуер и е във възможност да се справи дори и при по-тежки натоварвания.

В процесорът има и вградена видео карта – често използваната напоследък Intel Iris Plus Graphics. Последните Benchmark тестове показват значително по-добра производителност на тази видеокарта пред стандартната Intel UHD Graphics.

Друг изключителен плюс е голямото пространство предоставено от компанията. Цели 512 GB SSD хард диск, заедно с 16 GB РАМ памет. Какво означава това? Скорост и мощ. С тези два компонента лаптопът се справя безпогрешно с тежки програми като фотошоп и такива за видеообработка.

Относно захранването: нашите тестове показаха работа в режим на автономност от около 12 часа – достатъчно за целодневна работа, без да се налага допълнителен заряд.

ВИЖ ЦЕНА

DELL XPS 13 7390Каквото и да кажем за този лаптоп ще бъде малко. От дизайна до функционалността му, DELL XPS 13 7390 e изключителен. Съветвам всички, които имат възможност да си позволят това бижу, да не се колебаят.

Повече детайли относно модела и цената може да намерите тук:

ВИЖ ЦЕНА

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.