Смарт часовник с AMOLED – Garmin Venu

С чудесен AMOLED дисплей, дълъг живот на батерията и пълен набор от фитнес функции Garmin Venu се превръща в един от най-добрите тракери за активност.

Garmin Venu е създаден и насочен изцяло към хора, които искат да поддържат спортна форма. Часовникът разполага с богата функционалност, съхранение на до 500 песни и широка гама от навигационни сензори за приключения на открито.

Това е първият часовник на Garmin с AMOLED дисплей и е съчетан със солидна селекция от фитнес проследяване и общи функции, които правят часовника универсален. Часовникът разполага с въведените от Vivoactive 4 интелигентни известия и офлайн музика и Garmin pay.

Garmin Venu има за цел да завърши еволюцията на смарт часовниците на Garmin, добавяйки и AMOLED дисплей. Остър и жив, отличният дисплей изстрелва часовника директно сред своите конкуренти. И както бихте очаквали, това е подкрепено от приличен живот на батерията и пълен комплект от фитнес функции.

ВИЖ ЦЕНА

Garmin Venu

ДИЗАЙН

Часовникът е с размери 43.2 х 43.2 х 12.4 мм и тежи 46.3 грама. Той е с водоустойчивост 5 ATM. Рамката около дисплея е от неръждаема стомана, а кръглото полимерно тяло е изчистено и не се различава значително от други модели на марката.

Това превръща часовника по-малко стилен от конкурентите от Apple например, но в същото време е значително по-изтънчен от Suunto. Може спокойно да носите Venu във фитнес и в офиса, а 12.4 мм дълбочина означава, че стои тънко под ръкав и е подходящ за риза.

За разлика от Vivoactive 4, този смарт часовник се доставя само в един размер. Някои ще намерят това за ограничаващо, но 43 милиметровото лице предлага добър баланс между размер на екрана и размер на корпуса. Това до голяма степен се дължи на пропорционалния 1.2 инчов дисплей.

ДИСПЛЕЙ И УПРАВЛЕНИЕ

Дисплеят е с размер 1.2 инча, 390 х 390 AMOLED сензорен. Разполага с персонализиращи се циферблати, списък с джаджи и пряк път на началния екран. Сензорният екран е гледка, която трябва да видите. Той е остър, ярък, жив и превръща потребителското изживяване в истинско удоволствие. Черните цветове са дълбоки и живи, което придава допълнителна яркост и възможност за четене дори при най-слънчевите дни.

Резолюцията от 390 х 390 поставя часовника наравно с Galaxy Watch 3, Fossil Gen 5 и Apple Watch Series 5. Това е дисплей, подходящ за хора използващи интелигентните функции, както и за такива, които имат по-официално ежедневие.

Патентованият софтуер на Garmin е привлекателен, лесен за разбиране. Възможностите на часовника са подредени във вертикален списък, достъпен чрез плъзгане нагоре или надолу от началния екран. Менюто може да бъде пренаредено, но достигането до средата на списъка, неизбежно изисква малко търпение.

По същия начин достъпът до музикални контроли по време на упражнения означава плъзгане напред и нагоре. Това може да се усеща малко по-сложно при тичане. Въпреки това екраните с данни, показвани по време на тренировка са ясни и лесни за навигация. Дори при силен дъжд сензорният екран реагира правилно, без фалшиви движения, което ви позволява лесно да превключвате между различните показания. За улеснение може да използвате и двата физически бутона от дясната страна на часовника.

Ако натиснете и задържите горния бутон, ще може да персонализирате набора от икони. Задържайки долния бутон се насочвате в менюто, избирате инструмент за слота и регулирате чувствителността.

Garmin Venu

ВИЖ ЦЕНА

ФУНКЦИОНАЛНОСТ

Часовникът разполага с надежден GPS и сензор за проследяване на пулса, специални режими за повечето дисциплини спорт, сензор за измерване нивата на кислород и др.

Както се очаква от устройства на Garmin, това устройство има профили за всеки вид спорт, които могат да се индивидуализират върху часовника. Освен бягане, колоездене, плуване, голф, може да избирате между кардио, силови тренировки, гребане и цял набор от различни дисциплини. Бегачите могат да следват съвитите на Garmin Coach – програма, която ви насочва към целите ви, докато посетителите на фитнес могат да следят броя на повторенията.

За дейностите на открито, часовникът разполага с GPS, GLONASS и GALILEO, предлагащи точно проследяване и отлично покритие дори в гористи местности. Устройството умело записва данни за терена в дадена дейност, така че усилията ви няма да останат незабелязани.

VENU разполага с едни от най-добрите сензори, базирани на китката: неговите средни и пикови стойности са почти идентични с тези на каишка за гърди. Както при всеки монитор, базиран на китка, позиционирането е важно, но резултатите тук са впечатляващо последователни, когато часовникът е здраво закопчан.

Какво прави Venu с данните за пулса?

Освен проследяване, може да използвате и някое от wellness възможностите на часовника. Въз основа на цифрите и вариабилността на сърдечната честота, часовникът изчислява броя на вдишванията, които правите на минута. Текущата ви честота на дишане може да бъде намерена в приспособлението за статистически данни на здравето, с графика на средна стойност за седем дни.

Тези данни могат да се използват за насочване към дихателни упражнения. Добавете приспособлението за дишане към часовника, изберете техника, фокусирайте се и Venu ще ви преведе през отлични дихателни упражнения.

Завършвайки своя набор от здравни функции, часовникът проследява хидратацията, регистрира загубената вода по време на тренировка и на теория показва дали тялото ви е готово за тренировка или се нуждае от повече почивка.

ВИЖ ЦЕНА

СМАРТ ВЪЗМОЖНОСТИ

Офлайн музика, сдвояване с Bluetooth, Garmin Pay и др.

Освен като превъзходен фитнес асистент, Venu има и ясни смарт възможности. Освен известия за предупреждение за опасност, има офлай поддръжка на музика, интеграция на Garmin Pay и библиотека от приложения и циферблати.

Сдвоен със смартфон, той надеждно доставя известия, а синхронизацията с приложението Garmin Connect е бързо и леко. Интеграцията на музика офлайн също е достатъчно лесна, особено ако имате инсталирано приложение като Spotify. Изтеглянето през Wi-Fi може да отнеме малко време, а Bluetooth връзката понякога засича, но изживяването при слушане като цяло е безпроблемно.

За различни циферблати ще трябва да изтеглите приложение ConnectIQ. Освен услугите за стрийминг на музика, може да намерите приложения като Strava, MyFitnessPal, Headspace.

За съжаление устройството няма гласов асистент, което не е от особено голямо значение по нашите географски ширини.

Garmin Venu

ВИЖ ЦЕНА

ЖИВОТ НА БАТЕРИЯТА

Дългият живот на батерията е запазена черта на Garmin. И докато Venu няма живот на батерия като на Huawei, то според Garmin при нормална употреба, животът трае около пет дена. В режим на интелигентен часовник или при използване на GPS може да изкара около шест-седем активни часа. На практика живота на батерията варира в зависимост от употребата, но петдневният живот е лесно достижим.

Часовникът не разполага с вграден режим за пестене на батерия, но е възможно индивидуално деактивиране на някои приложения. Батерията пада плавно и предсказуемо, така че да не се сблъсквате с нежелана загуба на мощ.

ЗАКЛЮЧЕНИЕ

Като интелигентен-спортен часовник Venu е един от най-добрите на пазара. Той задминава вече наложилият се Vivoactive и добавя AMOLED дисплей. Същевременно запазва способността да проследява всички видове спортове и прави това без да жертва живота на батерията.

Да, що се касае до интерфейс и работа с устройството, има какво да се желае по отношение на елегантност и лекота, но нищо не може да надмине този дисплей. С обширен набор от сензори, Venu е в състояние да проследява всичко, от което имате нужда.

ВИЖ ЦЕНА

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.