GIGABYTE AERO 15 XC – стилен с достатъчно ресурси
GIGABYTE AERO 15 XC е стилен лаптоп, който има достатъчно голяма производителност и перфектен дисплей, който изглежда впечатляващо.

За разлика от Aorus, серията GIGABYTE AERO 15 XC се фокусира върху мултимедийната ефективност, докато възможността за гейминг е една отлична допълнителна възможност. Външният вид на Aero е много привлекателен, може би донякъде от тънкото алуминиево шаси, може би донякъде заради здравината, която предоставя. Но цялостносто усещане е за един изключително скъп лаптоп (какъвто всъщност е).

GIGABYTE AERO 15 XC

ВИЖ ЦЕНА

Сравнен с други подобни лаптопи, AERO е сравнително лек и тежи около 2 кг. Размерите му са 356 x 20 x 250 cm като относително малката дебелина го прави лесно преносим. Клавиатурата, съвсем разбираемо, рапзолага с подсветка и пълен набор от бутони. Сигурността се поддържа от TPM и четец за пръстови отпечатъци.

Портовете са разположени от лявата и дясната страна като тук не може да имате абсолютно никакви претенции. Лаптопът, освен със стандартните портове, разполага и с Thunderbolt, което няма как да пропуснем:

  • 1 x Mini DisplayPort;
  • 1 x RJ-45;
  • 1 x Thunderbolt v3;
  • 1 x Audio Out/Микрофон;
  • 1 x HDMI 2.0;
  • 3 x USB 3.2 Type A Gen 1;
  • Четец за SD.

За да намали максимално размера на рамките около дисплея, Gigabyte са прибрали камерата в елегантен отвор под долната рамка. А дисплеят е просто чудесен! Той разполага с диагонал от 15.6 инча FULL HD формат и IPS технология. Скоростта на обновяване на картината е цели 144 Hz, а цветовете, който предоставя са ярки и наситени.

GIGABYTE AERO 15 XC

ВИЖ ЦЕНА

AERO 15 XC е оборудван с Intel Core i7 10870H, nVidia GeForce RTX 3070 8 GB, SSD и 16 GB РАМ.

В резултат на това той предлага достатъчно производителност за абсолютно всички офис задачи, мултимедийни приложения, редактиране на видео, изображения и разбира се – гейминг. Процесорът е осемядрен Comet Lake. Оптимизиран максимално, процесорът предоставя номинална честота между 2.2 GHz и 5 GHz.

Графичната карта помага на лаптопа да не се изпотява при по-високите изисквания и показва своите страни отлично при 3D приложенията. Видеокартата е способна да поддържа високо ниво на гейминг и при всички положения ще получите постоянни нива на fps.

Лаптопът е оборудван и с 99 Wh батерия, която постига време на работа около 7 часа. Това е малко над средното, въпреки че както сами знаете, производителността пада, когато машината работи без захранване. Затова и смятаме, че повечето ще предпочетат по-тежките програми да бъдат използвани заедно със захранване.

GIGABYTE AERO 15 XC прави страхотно впечатление. Той е здрав, с висококачествена конструкция и сравнително семпъл дизайн. Като се има предвид инсталирания хардуер, той е относително лек. Подходящ е за гейминг, за офис и за домашна употреба, а предложеният от нас модел идва с подарък Windows 10 Home.

ВИЖ ЦЕНА

 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.