Най-лекият геймърски лаптоп – GIGABYTE AORUS 15G?

Твърди се, че GIGABYTE AORUS 15G е най-тънкият и най-лекият геймърски лаптоп с механична клавиатура. Но осигурява ли достатъчно мощ, за да се конкурира с останалите?

GIGABYTE AORUS 15G се отличава с мощна производителност, висока честота на опресняване и механична клавиатура, която може да угоди на по-твърда игра. Хората с любов към високата производителност ще намерят и големи плюсове към дисплея.

Новият корпус на Aorus 15G се отличава с черно шаси, а RGB осветлението е достатъчно фино, за да не дразни с излишни светлини. Вентилационните отвори са просторни, а гърбът е украсен с прекрасно флуоресцентно лого, което свети с отваряне на лаптопа.

В лаптопа ще намерите 3 х USB 3.0 порта, 1 USB – C, 1 HDMI, порт за мини дисплей и дори четец за SD за тези, които искат да импортират документи от телефон, камера или таблет. И накрая ще намерите жак за слушалки и Ethernet кабел.

Може да намерите уеб камера, разположена точно под екрана, скрита в малък прозорец, който разкрива малка непретенциозна дупка. Това е интересна хрумка на производителя, което до някъде е разбираемо, защото камерата не притежава достатъчно визуална яснота, но е достатъчно добра за видео разговори.

Корпусът е изграден предимно от алуминий, който му придава тегло от забележителните 2 кг. Размерите на този звяр са 357 x 23 x 244 cm, което го прави един от най-тънките и най-леки геймърски лаптопи на пазара.

ВИЖ ЦЕНА

GIGABYTE AORUS 15G

GIGABYTE AORUS 15G предлага изненада под формата на отлична механична клавиатура, която обикновено не може да намерите.

Клавишите са чудесни за продължителни сесии игри, писане и редактиране. Това се дължи до голяма степен на превключвателите от японската компания Omron, които осигуриха на клавиатурата силно, задоволително щракане, подобно на геймърските клавиатури.

Клавишите са повдигнати по-високо от обикновеното. Това позволява прецизно изпълнение на задачите и допълнително усещане за дълбочина. С 2.3 мм ход на бутона ще откриете, че писането е точно и бързо, също така ще забележите и че лаптопът поддържа пълен набор от клавиши. Тракпадът е чудесен за работа, а върху него е разположен и сензорът за пръстови отпечатъци.

Дисплеят е 15.6 инчов Full HD и е насочен към тези, които приоритизират производителността. С честота на опресняване от 240 Hz ще получите една наистина солидна възможност за конкуренция с останалите геймъри. Дори и да играете по-взискателни игри, мониторът винаги предоставя богата, цветна картина.

GIGABYTE AORUS 15G

ВИЖ ЦЕНА

GIGABYTE AORUS 15G се предлага в супер мощната конфигурация от осемядрен Comet Lake процесор и RTX видео карта.

Процесорът е Intel Core i7 10870H с номинална честота на ядрата от 2.2 GHz до 5 GHz. Изключително бърз и мощен, процесорът е способен да се справи с всякакъв вид натовравания и многозадачност. Всичко върви гладко, а 16384 кB кеш го изтрелва едни гърди пред останалите.

Машината разполага с вградена видео карта Intel UHD Graphics, която не заслужава вниманието, при положение че допълнителната външна карта е nVidia GeForce RTX 3060 6GB GDDR6. Тази карта е една от най-добрите на пазара. Безспорно ще може да се почуствате наистина облекчени, когато подкарвате всяка една игра на максимално високи детайли. Машината е способна да се справи и с видеообработка и по-тежки програми за обработка на снимки

Капацитетът на паметта е 16 GB и е достатъчен за поддържане на най-тежките игри и същевременно сърфиране из нета. По-алчните за рам могат да се възползват от възможността за ъпдейт до 64 GB. На целия този фон е предосвен и 512 GB SSD хард диск, където да съхранявате библитоеката си и същевременно максимално бързо да зареждате приложения.

Игралните лаптопи никога не са залагали на дългия живот на батерията. Случаят тук е идентичен. В режим на автономия батерията издържа около 5 часа, като производителността намалява значително. Затова препоръчваме по време на игра да сте винаги на заряд.

GIGABYTE AORUS 15G е една скъпа игрална машина, притежаваща редица плюсове, необходими за справяне с най-тежките игри. Под крехкото алуминиево шаси се крие истински звяр, що се касае до производителност. И определено тези от вас, които могат да си го позволят, няма да съжаляват.

ВИЖ ЦЕНА

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.