Компактен лаптоп с висока производителност – HP 13-ba1020nn

HP 13-ba1020nn е изключително компактен лаптоп с висока производителност, но за съжаление разполага с малък обем за съхранение и не разполага с USB Type C.

HP 13-ba1020nn е позициониран много точно в своя сегмент. Той е добре балансиран, с чудесни компонент и прекрасен дизайн. Шасито на лаптоп е изградено от метал, а класическият сребрист цвят остава достатъчно привлекателен. Клавиатурата разполага с големи бутони, поради отсъствието на NumberPad.

HP 13-ba1020nn

ВИЖ ЦЕНА

Малките размери го правят лесно преносим. Той тежи едва 1.3 килограма и е с дебелина от 16.9 мм. Подходящ е за пренос дори на ръка, без да затормозява с излишно тегло. Благодарение на тънките си рамки, дисплеят се усеща по-голям отколкото всъщоност е. В горната част може да намерите web камера.

По отношение на портовете, този модел Envy разполага с два броя USB Type A, има и поддръжна на Thunderbolt v4. Може да намерите и жак за слушалки/микрофон, както и слот за Micro SD.

Напълно заслужено за един лаптоп от висок клас, HP са се постарали и са предоставили Tiger Lake Intel Core i7 1165 G7 с четири броя ядра.

Номиналната честота 2.8 GHz като има възможност за TurboBoost до 4.7 GHz. Това е страхотен чип с четири от най-модерните ядра. Всестранната производителност на системата е изключително добра, въпреки че това не е най-оптималната опция за наистина тежки процеси.

HP 13-ba1020nn

ВИЖ ЦЕНА

Друг плюс е новата графика на Intel Iris Xe Graphics. Върши отлична работа за непринуден гейминг, видео преглед и стриймване. Също така трябва да се отбележи, че 13.3 инчовият дисплей впечатлява със своята яркост от 400 нити и 100% sRGB. За съжаление ъглите за гледане не са от най-широките.

Капацитетът на рам паметта и хард диска е съответно 8 GB рам и 256 GB SSD, което се явява и нашето най-голямо разочарование. За лаптоп струващ над 2000 лв. е пространството се явява твърде скромно.

Най-важното за този преносим компютър е животът на батерията. Имахме резерви към нея, но се оказва, че в режим на работа издържа около 11-12 часа, в зависимост от интензивността на ползване. Ако сте по-пестеливи и намалите яркостта на дислпея, може да достигнете и до 13 часа.

В заключение ще кажем, че не само че HP 13-ba1020nn изглежда добре, но той е изграден от качествено метално шаси. Разполага със сензор за пръстови отпечатъци, а характеристиките му са впечатляващи. Препоръчваме на всеки, който може да си позволи да заплати продажната цена и има нужда от мощен, преносим компютър – да не се колебае.

ВИЖ ЦЕНА

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.