Високопроизводителен 2в1 лаптоп – HP 14-dw1019na

HP 14-dw1019na се отличава със силна производителност и удобна клавиатура, но дали животът на батерията е достатъчно добър.

HP 14-dw1019na е създаден да се забелязва. Цветът е интересен и честно казано не бихме могли да го опреличим на някой от познатите, но според производителя е цвят на горска птица. Така да бъе. Корпусът му е изграден от алуминий и много закалена пластмаса. Пантите, на които се върти монитора работят добре и не е нужно да се използва излишна сила, за да го превърнете от лаптоп в таблет.

HP 14-dw1019na

ВИЖ ЦЕНА

Въпреки, че размерите на лаптопа са компактни, бутоните на клавиатурата са достатъчно големи и удобни при писане. Може би това се дължи на липсата на NumberPad секция. Рамките около вляво и дясно от монитора са тесни, а в горната част е разположена дискретна камера.

Най-важната част – екранът. Той е 14 инчов FULL HD с IPS технология. Резолюцията е 1920 х 1080, а яркостта 250 нити. TouchScreen възможността на екрана го прави да се отличава от неговите конкуренти. Удобно е при използване като лаптоп, удобно е и при използването му като таблет. Ако трябва да бъдем честни, повечето потребители ползват таблет функцията значително по-рядко. Причината за това, може би, е лекотата на тъча в режим лаптоп.

Въпреки че е направен да впечатлява на външен вид, тази машина е изключително стабилна и отвътре. Скоростта се поддържа от 11-то поколение Intel Core i7 1165G7 на Tiger Lake архитектура. Четири броя ядра с възможност за TurboBoost от 4.7 GHz се грижат за това да получавате мигновен достъп до приложение или да изпълнява зададена с пръст команда.

За мултитаскинга се грижи и подсилената РАМ памет от 16 GB DDR4 с честота от 3200 MHz, а скоростта на зареждане на приложения се поддържа и от 512 GB SSD.

Относно видеокартата. И тук не трябва да имате притеснения, тъй като производителят е заложил на новата Intel Iris Xe Graphics. С нея ще може да сърфирате в интернет или да гледате любимо видео съдържание, без да забелязвате нежелани загуби на цветове или изкривяване на картина.

HP 14-dw1019na

ВИЖ ЦЕНА

В този вид конфигурации най-важна роля играе животът на батерията.

Тъй като теглото на лаптопа е 1.61 кг, а ширината му 18.7 мм, той става изключително полезен и желан за пренос. Конвинтериумостта му допълва желание на всеки един да го използва, там където му е най-удобно – вкъщи, в офис или на кафе. Трябва да бъдете спокойни, понеже при нормален режим на работа (документообработка и имейли), батерията издържа окол 8 часа или цял работен ден. По-пестеливите от вас, могат да достигнат и около 10 часа работен режим.

HP 14-dw1019na разполага и необходимата свързаност:

  • 2 x USB 3.1;
  • 1 x HDMI;
  • 1 x USB type C;
  • 1 x Audio Out/Микрофон;
  • Четец за SD.

В заключение ще кажем, че освен забележим на външен вид HP 14-dw1019na е един от най-добре оборудваните работни лаптопи. За цената, на която се предлага, той влиза в директна конкуренция с високия клас на ASUS, а благодарение на вградения Windows 10 Home излиза с едни гърди напред.

ВИЖ ЦЕНА

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.