Компактен лаптоп на разумна цена -HP 15-dw1024nq

HP 15-dw1024nq e компактен по размери лаптоп, с добра функционалност на разумна цена.

Казваме компактен, защото HP 15-dw1024nq е наистина с изключително добри външни параметри. Размерите му са едва 358.5 х 19.9 х 242 мм. Както сами виждате, дебелината е сведена до минимум, което го прави изключително лесен за пренос.

HP 15-dw1024nq

ВИЖ ЦЕНА

Теглото му е само 2.1 кг, а батерията му издържа значителен период от време, без необходимост от зареждане. Диагоналът на дисплея е 15.6 инча, т.е. напълно подходящ за пренос в чанта за работа или дори за пренос на ръка. Рамката на дисплея е изключително тънка, като единствената одебелена част е тази на камерата.

Външният вид се допълва от висококачествена черна пластмаса. При натиск, тя се усеща стабилно, а краищата на лаптопа не пукат при по-силно съпротивление. Клавиатурата е chiclet, реагира добре на допир, падът е с вградени бутони и е мултитъч.

Компактните размери, обаче са побрали едни прилични характеристики. Десето поколение процесор Intel Core i3 10110U. Това не е най-мощният процесор на компанията, но пък десетото поколение е по-добро и по-бързо от някои модели на процесор i5. Върху Ice Lake архитектурата са разположени две ядра с Turbo Boost 4.1 GHz и кеш от 4096 кB.

Процесорът ще издържи на умерени натоварвания като сърфиране в интернет, гледане на видеа, филми. Възможно е да подкара и по-леки игри, но тъй като видеокартата му е вградена Intel UHD Graphics, ще се наложи да играете същите на най-ниски параметри.

HP 15-dw1024nq

ВИЖ ЦЕНА

Рам паметта на HP 15-dw1024nq е 4 GB DDR4. 

Мултитаскинг е възможен, ако не са стартирани по-големи програми. Но все пак, този лаптоп е предназначен за работа най-вече с офис пакет и сърфиране в интернет пространството.

Хубав момент в този компютър е хард диска. Със своите 256 GB SSD, може да разчитате че операционната система ще бъде статирана максимално бързо, а програмите ще зареждат мигновенно.

Дисплеят е FULL HD, 15.6 инча с резолюция от 1920 х 1080. Яркостта му е цели 250 нити, а същият разполага и с покритие Anti-Glare.

В обобщение, това е един много приличен лаптоп. Той не е подходящ за по-младото поколение, което използва компютрите изцяло за гейминг. HP 15-dw1024nq е предназначен за работещи хора, хора които обичат да гледат видеа и филми. А поради малките си размери е подходящ и за всеки, който пътува често.

ВИЖ ЦЕНА

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.