Работен лаптоп с AMD производителност – HP 15s-eq1017nq

HP са лидер на пазара в сегмента работни лаптопи. Днешният представител HP 15s-eq1017nq затвърждава добрите ни впечатления за марката.

HP 15s-eq1017nq е лаптоп с красив външен вид. Черният цвят го правят изключително приятен за окото. Логото на предния капак също е черно, а релефният корпус предоставя наистина приятно усеща. Изграден е от висококачествен материял и предотвратява от нежелани отпечатаци на пръсти и се цапа по-трудно от обичайното.

HP 15s-eq1017nq

ВИЖ ЦЕНА

Рамката на 15.6 инчовия дисплей е изключително тънка в краищата. В горната част е леко издадена, за да даде пространство на HD камерата. Дисплеят е ярък – 220 нити, Full HD, с LCD LED технология. Резолюцията е напълно стандартна 1920 х 1080.

Клавиатурата е с издадени копчета, които работят добре, приятни са на допир. Изградени са от висококачествена пластмаса, а буквите по тях са контрастно бели. Бутоните на тъчпада са вградени, работят добре и предоставят възможност за работа с няколко пръста едновременно.

За свързаността на HP 15s-eq1017nq се грижат 2 x USB 3.1 1 x HDMI 1 x USB type C 1 x Audio Out/Микрофон и четец за карти.

Всичко гореописано звучи добре, но дали и производителността е на достатъчно високо ниво?

За това се грижи процесор AMD Ryzen 7 4700U. Повечето от вас не познават добре работата на процесори AMD, но в последно време се налагат на пазара с изключително качествени предложения. Този процесор е еквивалентен и конкурира Intel Core i7 1065 G7. Впчеатляващо, нали?

Със своята Zen архитектура, кеш от 8192 kB, Turbo Boost честота от 4.1GHz, този процесор е способен да подкара абсолютно всичко необходимо за ежедневната Ви работа.

HP 15s-eq1017nq

ВИЖ ЦЕНА

Заедно с вградената AMD Radeon Graphics видео карта ще може да разчитате на гладък работен процеср и лек до умерен мултитаскинг. Въпреки че може да подкара някои игри на минимални изисквания, имайте предвид че лаптопът не е преднзначен за игра.

РАМ паметта е 8 GB DDR4, а твърдият диск е 256 GB SSD. Хард дискът не е с много голям капацитет, но все пак е достатъчен да поставите на него уиндоуса си и да заделите малко място за съхранение на информация.

Със своята цена и висока производителност, този лаптоп е значително по-добър от конкуренти в същия сегмент. Процесорът предоставя висока производителност, дизайнът е с приятен външен вид, лаптопът тежи едва 1.69 кг. и е подходящ за всички, които обичат да работят от преносим компютър.

ВИЖ ЦЕНА

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.