Новият HP 15s-fq1096nq – семпъл, но ефективен

HP 15s-fq1096nq е за ентусиасти, любители на марката, които обичат семплите решения, но държат на производителността. Той е подходящ за хора, които искат да достигнат следващо ниво в начина, по който организират работата си.

HP 15s-fq1096nq разполага с конфигурация на хардуера, която предполага лесна адаптация на машината към ежедневните задачи, бързо ниво на обработка и чудесна скорост на реакцията. Новият процесор Intel поддържа високо ниво, което се повишава в случай на натоварване или се изключва, съответно когато не е необходимо. Ефектът ще се забележи най-добре, когато го използвате в режим на автономия.

HP 15s-fq1096nq

ВИЖ ЦЕНА

Но нека първо обърнем внимание на дизайна. Клавиатурата разполага с пълен набор от големи бутони. Тъчпадът е отзивчив и предлага мултитъч поддръжка, така че ще е лесно да извършвате няколко операции едновременно. И клавиатурата, и тъчпадът са водоустойчиви, така че чашата кафе разлята върху него, няма да попада върху вътрешните компоненти.

Дизайнът е малко семпъл, но пък е достатъчно добре познат, за да ви позволи да използвате лаптопа навсякъде. Дисплеят е 15.6 инчов LCD LED с FULL HD формат. Матовата повърхност го предпазва от нежелани светлинни отражения. В горната част на рамката е разположена уеб камера с 1.3 MP сензор, който е подходящ за онлайн срещи. Тънките странични ръбове почти се обединяват с екрана, което му придава допълнителна големина. Резолюцията е 1920 х 1080 и предлага яркост от 220 нити.

Като свързаност машината разполага с 2 x USB 3.1; 1 x HDMI; 1 x USB 3.1 type C; 1 x Audio Out; четец за SD, SDHC, SDXC.

Що се касае до техническите спецификации:

Производителят е заложил на 4 ядреният Intel Core i7 1065 G7 на Ice Lake архитектура. Той работи с честоат от 1.3 GHz и Turbo Boost oт 3.9 GHz. Процесорът осигурява оптимален баланс между консумация на енергия и работа.

Рам паметта е 8 GB DDR4, а съхранението на данните пада върху 512 GB SSD. Лаптопът реагира добре на команди, а процесът по стартиране на приложения дори при мултитаскинг е изключително добър.

ВИЖ ЦЕНА

HP 15s-fq1096nq

Вградената видеокарта е Intel Iris Plus Graphics. Тя е идеална за използване на приложения, които консумират по-малко видео ресурси. Например гледането на видеа, редактирането на снимки, филми или дори по-леки игри, ще бъдат лесно достъпни. Не можем да имаме високи изисквания към по-новите видеопредложения, но и лаптопът не е предназначен за този кръг от хора.

По отношение живота на батерията, лаптопът предлага до 10 часа работно време, а тегло от 1.69 кг го правят чудесен избор за тези, които са свикнали да пътуват.

HP 15s-fq1096nq е един от моделите, които можем дап препоръчаме на всички, които търсят висока производителност, преносимост и наистина разумна цена.

ВИЖ ЦЕНА

 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.