Лаптоп на разумна цена – HP 15s-fq2044nq

В последно време все по-рядко се срещаме с лаптопи, които са на разумна цена. HP 15s-fq2044nq е един такъв представител.

Разбира се, ако сте решили да закупите лаптоп на цена под 1000 лв., трябв да знаете, че ще се лешите до голяма степен от производителността. HP 15s-fq2044nq е лаптоп, който е предназначен само и единствено за боравене с документи, офис пакет и сърфиране онлайн.

HP 15s-fq2044nq

ВИЖ ЦЕНА

За производителността на лаптопа се грижи процесор Intel Pentium Gold 7505. Малко поостарели като технология, тези процесори са подходящи за хора, които не използват лаптопа за боравене с тежки програми. Процесорът е подсилен от две ядра с номинална честота от 2 GHz и Turbo Boost от 3.5 GHz.

Към него има и вградена видео карта Intel UHD Graphics. Както знаете, това е най-популярната видео карта в момента и е добре позната. С нея лаптопът ще се справи при гледане на видеа, сърфиране в интернет сайтове, но комбинацията процесор + видео карта изключват всички надежди за съвременен гейминг. Разбира се може да подкарате някои от старите класики (като Half Life или StarCraft).

Въпреки всичко, дисплеят е на едно добро ниво. 15.6 инча Full HD, с LCD LED технология. Яркостта е малко по-висока от средната на пазара – 250 нити, а резолюцията 1920 х 1080. Мониторът се справя добре при слънчева светлина, която не пречи на работата с него.

HP 15s-fq2044nq

ВИЖ ЦЕНА

Три клетъчна 41 Wh батерия предоставя до 7 часа работа при автономност. Това не е от най-добрите показатели на пазара, но е напълно достатъчно, за да приключите текущите си задачи.

Хард дискът е тип SSD, което е изключително ценно за този компютър. 256 ГБ капацитет на съхранение се грижат за бързото стратиране на операционната система и скорост при отваряне на приложения.

Външният вид е изключително приятен. Матирано сиво е избраният цвят за HP 15s-fq2044nq, а клавиатурата и тъчпада не се различват по нищо от по-скъпите представители на тази марка. Лаптопът разполага и с HD камера, както и всички необходими слотове за свързаност.

Това е един добър лаптоп, но само за хора, които са по-улегнали и използват компютъра за сърфиране в интернет или създаване на документи. Най-голямото качество на този компютър е неговата цена!

ВИЖ ЦЕНА

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.