Zen архитектура за по-бързи процеси – HP 455 G7

С процесорите на AMD, HP 455 G7 значително повиши нивото на производителност. Но дали тази промяна влияе на живота на батерията? 

HP 455 G7 е от серията ProBook на HP. Тя е изключително популярна сред феновете на марката, а визуално тази машина е идентична с предшественика си 455 G6. В същото време, обаче, има значителни подобрения по отношение на производителността.

Модерно изглеждащият външен вид съчетава в себе си черни и сребристи цветове. Горната и долната част блестят сребристо, което добре скрива отпечатъците от пръсти. Избраните материали са предимно алуминий и пластмаса. Дисплеят е здрав при натиск. Максималният ъгъл за гледане на дисплея е много голям до 180 градуса.

HP 455 G7

ВИЖ ЦЕНА

Размерите на лаптопа са 364.9 x 18.9 x 256.9 мм, а теглото му 2 кг. Няма промени по отношение на портовете, сравнение с предшественика си. Те са стандартни и идентични, но все още няма Thunderbolt. На разположение на потребителя са:

 • 2 x USB 3.1;
 • 1 x USB 2.0;
 • 1 x HDMI;
 • 1 x RJ-45;
 • 1 x USB 3.1 type C;
 • 1 x Audio Out/Микрофон;
 • Четец за SD, SDHX, SDHC.

Версията на Bluetooth е ъпгрейдната до 5.0, а бежичната връзка е 802.11 ax 2×2. В горната рамка на дисплея има HD WEB камера, която е с 0.9 mpx, което я прави не достатъчно добра, но все пак върши работа. Функциите за сигурност на машината включват сензор за пръстови отпечатъци, който е отзивчив и лесен за настройка.

HP 455 G7 разполага с 15.6 инчов дисплей с резолюция 1920 х 1080 пиксела и IPS технология. Това води до плътност на пикселите 141 PPI. На екрана не се забелязват излишни проблясъци, но не е подходящ за професионално редактиране на снимки, тъй като разполага с 67% sRGB покритие.

Технически характеристики:

 • Процесор: AMD Ryzen 5 4500U
 • Видео карта: AMD Radeon Graphics
 • РАМ: 8 GB DDR4
 • Хард диск: 256 GB SSD.

HP 455 G7

ВИЖ ЦЕНА

Toва не е най-високата конфигурация на 455 G7, но е напълно достатъчна за възпроизвеждане на ежедневните задачи. Шестядрения Zen процесор предоставя номинална честота от 2.3 GHz и възможност за TurboBoost от 4 GHz. Рам паметта е с един слот, а хард дискът се усеща недостатъчен. Въпреки че работи добре, заедно с вградената видеокарта, производителят е можел да предостави поне двоен капацитет за съхранение.

По време на работа с устройството няма да срещнете излишни проблеми, свързани с лоша производителност на системата. Приложенията зареждат бързо, способен е на мултизадачност и оставя добро впечатление от работата с него. Разбира се, геймингът не е нещо, с което той може да се справи.

Решението за 256 GB SSD е нещо, което отчитаме като голям минус. Това е лаптоп, който е в ценовия диапазон над 1500 лв., а по-голяма част от конкурентите му разполагат с 512 GB място за съхранение. Но ако използвате машината единствено за съхранение на документи, да, тогава е ще ви бъде достатъчно.

Относно батерията: тя е 45 Wh и капацитетът й идентичен с предишния модел. При нормален режим на работа в Wi-Fi, батерията издържа около 7 работни часа. При намаляване на яркостта на дисплея, спокойно може да изкарате цял работен ден.

HP 455 G7 е достъпен офис лаптоп с добра производителност. Елегантният му външен вид ще го направят чудесна работна станция, а добрите характеристики ще вършат работа за дълъг период от време.

ВИЖ ЦЕНА

 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.