HP 850 G8 – премиум бизнес лаптоп от EliteBook
HP наистина харесва залага на EliteBook. Ето защо компанията не прави компромиси с HP 850 G8, превръщайки го в изключително мощен и производителен премиум бизнес лаптоп.

По отношение на хардуера получавате най-доброто, което Intel може да предложи в ULV пространството. HP 850 G8 e снабден с Tiger Lake U процесор, а устройството може да бъде максимално използвано с Core i7-1185G7, благодарение на vPro. Това обаче не е всичко, тъй като получавате незадължителен Xe Graphics, a някои устройства разполагат с 4K IPS панел.

HP 850 G8

ВИЖ ЦЕНА

Като начало, нека се съсредоточим върху външната страна на лаптопа.

Добре е да се види, че HP не е направил компромис с материалите, тъй като лаптопът е направен от алуминий и магнезий. Както капакът, така и основата му се чувстват здрави. Освен това е доста лек с 1,68 кг. Профилът му съответно е 19,2 мм.

Друго нещо, което показва първокласното качество на това устройство, е гладкостта на работа на пантите. Това гарантира, че капакът може да се отвори с една ръка. Тук матовият дисплей е заобиколен от тънки рамки. Независимо от това, горната разполага с HD уеб камера. Тя има затвор за поверителност. По-впечатляващото е IR сензорът за разпознаване на лица.

Самата клавиатура е устойчива на разливане и има подсветка. Освен това е доста удобна за писане, благодарение на приличния си ход на клавишите и тактилната обратна връзка. Освен това можете да използвате NumberPad. Ако погледнете малко надолу, ще забележите, че тъчпадът има два бутона, поставени над него.

Между другото, HP свърши наистина добра работа с тъчпада тук. Той запазва същия голям размер от модела от миналата година. Освен това, той е снабден със стъклен капак, който предлага изключително гладко плъзгане, а точността на проследяване е чудесна. Високоговорителите Bang & Olufsen на този ноутбук са поставени над клавиатурата, докато четецът на пръстови отпечатъци е разположен под него.

Един кратък поглед в долната плоча разкрива само вентилационна мрежа. Оттук вентилаторът черпи хладния си въздух. Съответно горещият въздух се изсмуква отзад (между капака и основата).

Ситуацията с портовете тук е следната – има порт USB Type-A 3.2 (Gen. 1), аудио жак и незадължителен четец на смарт карти вляво. След това в дясната страна се намира щепсел за захранване, друг USB Type-A 3.2 (Gen. 1) порт, конектор HDMI 2.0b, два конектора Thunderbolt 4 и допълнителен четец на SIM карти.

HP 850 G8

ВИЖ ЦЕНА

HP EliteBook 850 G8 има диагонал 15,6 ″ (39,62 см), а разделителната способност – 1920 x 1080 пиксела. Екранът се превръща в Retina, когато се гледа на разстояние, равно или по-голямо от 30 см (12 ″). Ъглите на видимост са отлични. Максималната яркост е 400 нита, а дисплеят му покрива 93% от sRGB / ITU-R BT.709 (уеб / HDTV стандарт) в CIE1976.

Триклетъчната 56 Wh батерия е способна да издържи около 10 часа при намалена яркост.

Производителността на машината идва от:

  • Процесор: Intel Core i7 1165 G7;
  • Видео карта: Intel Iris Xe Graphics;
  • РАМ: 32 GB;
  • Съхранение: 1 TB SSD.

Както сами виждате, това е една много добре оборудвана машина. Процесорът е четириядрен Tiger Lake с номинална честота от 2.4 GHz и TurboBoost от 4.7 GHz. Към него е споена и отличната видео карта. Лаптопът е способен да понесе лек гейминг, но при по-тежки натоварвания се усеща леко загряване.

Всъщност машината е способна и на мултитаскинг, благодарение на огромния капацитет на рам паметта. Съхранението на файлове и трансфера им е бърз, а стартирането на приложения е мигновенно.

По този начин HP се настройва да бъде един от водещите производители на бизнес преносими компютри. HP 850 G8 определено е лаптоп, който не ви оставя безразлични. Всички инструменти за управление на лекотата на работа са на място. Получавате и върховни функции за сигурност и поверителност.

ВИЖ ЦЕНА

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.