Изключително геймърско изживяване с HP OMEN 15-ek0002nq

HP OMEN 15-ek0002nq e безспорно един от най-добрите геймърски лаптопи. В него са вкарани най-новите технологии, а външният му вид е безупречен!

HP OMEN 15-ek0002nq: може ли един лаптоп да бъде едновременно добър за гейминг и елегатен за офис?

Може, разбира се! Но нека първо започнем от това, което се крие под капака.

HP OMEN 15-ek0010nq

ВИЖ ЦЕНА

Видеокарта nVidia GeForce RTX 2060 6GB. Изключително попадение. Новото поколение RTX видео карти без проблем се наложи над своята конкуренция oт AMD и старите GTX видео карти. Без проблем този лаптоп възпроизвежда графики и картини на най-висока резолюция. FPS-то, което предоставя на всяка една от изпробваните игри е изключително високо.

Тази видеокарта е подходяща за рендване на видеа и обработка на снимки с програми с по-високи изисквания. Излишно е да коментираме, че тази видео карта се справя превъзходно и с всеки друг вид ежедневна работа, интернет сърфиране и т.н.

В комплект с нея върви и десето поколение процесор. Intel Core i7 10750H е процесор, при който мултитаскинга е като детска игра. Архитектурата на Comet Lake е събрала в себе си цели шест ядра, с номинална честота от 2.6 GHz и TurboBoost от 5 GHz. Сами разбирате, че това животно предоставя изключителна скорост и лекота при работата.

Като малък недостатък може да споменем капацитетът на РАМ Памет. В нашия случай той е 8 GB. Да, това е достатъчно рам памет, за да подкарате всяка игра или приложение, но по-големите маняци трябва да обмислят опцията за лек ъпгрейд. Скоростта на лаптопа се допълва и от чудесен 512 SSD хард диск.

Но достатъчно красив ли е, за да може да бъде използван и в офис среда?

Определено! Това е един изключително елегантен геймърски лаптоп. Може би дори и най-красивият в своя клас. Перфектно завършени форми, без излишни светлини и цветове. Елегантен чрен цвят, 15 инчов дисплей с красива тънка рамка. Черна chiclet клавиатура и мултитъчпад без видим бутони. Определено този лаптоп е подходящ за всеки по-изискан офис!

HP OMEN 15-ek0010nq

ВИЖ ЦЕНА

В комплект към него върви и пребогатата му свързаност:

  • 1x Mini DisplayPort
  • 1 x RJ-45
  • 1 x Thunderbolt v3
  • 3 x USB 3.1
  • 1 x Audio Out/Микрофон
  • 1 x HDMI 2.0;
  • SD четец за карти.

Определено можем смело да заявим, че този лаптоп е един от нашите любимци. HP OMEN 15-ek0002nq е изключително бърз (наистина бърз), но и много красив. Препоръчваме на всеки, който може да си позволи да го закупи!

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.