HP Pavilion 15-ec2017nq – създаден за игри

HP Pavilion 15-ec2017nq е  лаптоп, предназначен главно за гейминг, работа с по-тежки програми и много забавление.

HP Pavilion 15-ec2017nq продължава линията на HP, насочена към геймърите. На пръв поглед това става ясно от параметрите, които са заложени под капака. Например геймърската видеокарта nVidia GeForce GTX 1650 Ti 4GB. Това не е най-новата, нито най-мощната видео карта която се предлага на пазара. Но съотношението цена/качество я поставя на една от челните позиции за най-предпочитана карта. Тя безпроблемно може да изведе high quality графика дори от най-новите предложения. Поддържа fps-то максимално, а цената й е далеч по-ниска от RTX предложенията.

HP 15-ec0016nq

ВИЖ ЦЕНА

С нея пристига и Zen 3 архитектура на AMD Ryzen 5 5600H процесор. Той безспорно е едни гърди пред Intel колегите си и е способен да се справи с абсолютно всички предизвикателства. Изключително бърз и способен за работа, шестте му ядра са подходящи не само за гейминг, но и за рендиране и обработка на снимки и видеа. Ядрата са с номинална честота от 3.3 GHz, а при по-тежки задачи достигат до 4.2 GHz.

В подкрепа на мултитаскинг способностите на машината, производителят е предоставил 8 GB рам памет, с опция за ъпгрейд до 16 GB. Въпреки, че и така е достатъчно оптимизиран, тези от вас, които ще го използват за рендиране, могат да надградят. Капацитетът на съхранение е предоставен на 512 GB SSD, което гарантира бързо и безпроблемно зареждане на приложенията.

HP OMEN 15-dh0003nq

ВИЖ ЦЕНА

Понеже е предназначен за гейминг, най-големия плюс на HP Pavilion 15-ec2017nq е неговия дисплей.

Дисплеят на лаптопа е 15.6 инчов с FULL HD IPS технология. Той разполага с яркост от 250 нити и покритие, гарантиращо добро справяне с нежеланата светлина. Най-големият му плюс, обаче, е скоростта на обновяване. Със своите 144 Hz дисплеят извежда машината едно ниво над останалите екрани. С него получавате мигновено опресняване и винаги ще бъдете едни гърди пред своите съперници.

Въпреки футуристичният мув ид, размерите са се запазили компактни: 360 x 23.5 x 257 мм и тегло от едва 1.98 кг. Така лесно ще може да го пренасяте от една гейминг точка към друга. Зелената подсветка допринася за засилване на извънземния ефект на машината. А най-голямо впечатление правят огромните отвори за охлаждане на лаптопа. Това е изключително полезно при големи натоварвания и предотвратяване на нежелано прегряване.

Ако търсите геймърски лаптоп, който е на нормална цена, то HP Pavilion 15-ec2017nq безспорно е вашия избор. Той върши абсолютно всичко, на което са способни и по-скъпите представители, но на далеч по-разумна цена.

ВИЖ ЦЕНА

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.