HUAWEI MateBook D14 53010TUA – отговорът на Китай

В разгара на технологичната война между САЩ и Китай, последните пуснаха нова серия от лаптопи. Всички бяха скептични в началото. Тревогите, обаче бяха. Китайският производител Huawei за пореден път доказа, че е достоен противник на големите марки не само на пазара за мобилни аксесиоари, но смело направи стъпка и в пазара на компютри.

В долните редове, ще се опитаме да разгледаме някои от характеристиките на новия им модел лаптопHUAWEI MateBook D14 53010TUA.

HUAWEI MateBook D14 53010TUA

ВИЖ ЦЕНА

Обикновено започваме с характеристиките на лаптопа, но тук няма начин да не отбележим изключителния външен вид. Както сами забелязвате формата и цвета напомнят изключително много на Apple. Лаптопът е изключително тънък и лек. Материалите са висококачествени, а на допир добивате усещане за здравина.

Клавиатурата на лаптопа е с разстояние между копчетата, което я прави лесна за почистване. Допирът е приятен, а реакцията мигновена. Изключително приятно впечатление ни направи и елегантния бутон за стартиране на машината. Тънката рамка около иначе не много големия дислпей, спомага същия да изглежда по-голям отколкото всъщност е.

Технически характеристики:

  • Процесор: Производител – AMD Ryzen 5, модел – 3500U
  • Видео карта: AMD Radeon Vega 8
  • Хард диск: 512 SSD
  • Дисплей: 14″ 1920×1080 Full HD
  • RАМ памет: 8 GB

Започваме от процесора: AMD Ryzen 5. Петото поколение на AMD е достатъчно добро, за да свърши повече от отлична работа за ежедневния потребител. Заедно с видео картата, която също е на AMD, лаптопът не изпитва затруднения да се справи с умерени до тежки натоварвания. Действително бяхме не много въодушевени от избора на видео карта, но при работата с лаптопа не усетихме напрежение, засичане на картината, а заедно с Full HD дисплея, усетихме едно приятно чувство при преглед на видеа с висока резолюция.

Разбира се не трябва да си правите илюзии, че ще може да играете най-новите игри, но имайте предвид че този лаптоп не е предназначен за геймъри. Рам паметта е достатъчна, а хард диска е един от най-добрите компоненти в машината. Една от причините за бързината на този компютър е именно хард диска. Батерията не е от най-големите, но въпреки размерите на лаптопа, от HUAWEI са се постарали да извлекат максимума от нея.

ВИЖ ЦЕНА

HUAWEI MateBook D14 53010TUA

Дали си заслужава? Определено! За мен HUAWEI MateBook D14 53010TUA е в топ3 на най-добрите лаптопи в съотношение цена/качество. Безспорно китайският производител се е постарал да впечатли не само с външния вид, но и с цената на устройството. Горещо препоръчвам на всеки, който търси лаптоп на достъпна цена, подходящ за работа и лесен за пренасяне, да не се колебае – това е вашия избор!

ВИЖ ЦЕНА

 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.