Лилав iPhone 12: Да го купите или да изчакате iPhone 13?

iPhone 12 представи нов пролетен вариант на телефона – дали да отворите портфейла си или да изчакате, ще разберем в долните редове.

Шест месеца, след като пусна своята 12 версия, Apple излезе с нов лилав цвят за iPhone 12. Сега всички си задават въпроса – да го купя или да изчакам?

Лилавото е шестият цвят за този модел, който се предлага още в черно, бяло, синьо, зелено и червено. Новият лилав цвят не се предлага за премиум версиите iPhone Pro и iPhone Pro Max, което донякъде има смисъл, тъй като Pro моделите се придържат към „по-стилни“ цветове от графит, сребро и злато.

Лилавите iPhone влизат в продажба в края април. Той има същия тънък дизайн на кутията, който Apple пусна през октомври като начин за намаляване въздействието върху околната среда. Отхапаната ябълка също е с лилав цвят.

Телефонът се предлага със същите аксесоари като другите модели на iPhone: един Lightning-to-USB-C кабел. Както добре знае, Apple вече не включва слушалки или зарядно устройство в пакета.

iphone 12

В промоционалното видео лилавото изглежда като дълбоко наситен нюанс, но това всъщност е светло лилаво. Миналата година имаше iPhone 11 в лилаво, но то беше по-скоро като лавандулов цвят. Лилавото на iPhone 12 изглежда по-богато, но издава същите положителни вибрации.

Плоските алуминиеви ръбове на iPhone 12 също са лилави и съотвестват на гърба. Определено изглежда интересно. Но въпреки че цветът е нов, всичко останало при телефона е същото. Той има същата 5G поддръжка, OLED екран покрит с керамичен щит, а корпусът притежава IP68 рейтинг за устойчивост от вода и прах. Поддържа и безжично зареждане от MagSafe и притежава процесор A14 Bionic. Телефонът работи със софтуер iOS 14 и дори притежава същите качества на камерата.

И това води до въпроса: трябва ли да ги закупите?

Намираме се на половината между текущия iPhone и новия модел и е напълно логично Apple да пуснат нов цвят, за да съживят интереса. В повечето случаи, ако се нуждаете от надстройка и искате да вземете iPhone, би било глупаво да чакате. Вземете телефона и почивайте удобно, знаейки че Apple поддържа телефоните си четири или пет години, след като бъдат пуснати.

Ако знаете, че искате най-новото и можете да изчакате шест месеца, вероятно вече знаете решението си. Но нека бъдем честни, без значение кой модел ще вземете, най-вероятно ще поставите тази лилава красавица в калъф.

Така че – пазарувайте умно!

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.