Бюджетен 2в1 лаптоп – Lenovo 14ALC05

Lenovo 14ALC05 е един бюджетен лаптоп 2в1 с параметри, които са напълно достатъчни, за да се справят с ежедневните ви нужди. Освен това тази машина не прави никакви компромиси с портовете.

Lenovo 14ALC05 пристига със Zen процесор с четири броя ядра. AMD Ryzen 3 5300U не е най-мощното предложение на AMD, но с номинална честота от 2.6 GHz и TurboBoost от 3.8 GHz, може да се справи с това, за което е създадени. А именно – работа с Office пакет, сърфиране в интернет, гледане на видеа. Това не трябва да ви изненадва, тъй като Flex 5 винаги е била по-бюджетна възможност за лаптопи 2в1.

Lenovo 14ALC05

ВИЖ ЦЕНА

В допълнение към конфигурацията намираме 8 GB РАМ с DDR4, както и 256 GB SDD капацитет за съхранение. Недостатъчно, но пък ако го използвате за работа, ще ви свърши отлична работа. За графиките отговаря вградената AMD Radeon Graphics.

Най-важният компонент на всеки един конвинтируем лаптоп е дисплеят. Тук, разбира се, имаме TouchScreen, който работи добре в режим на таблет, но е изключително удобен за употреба и когато го използвате като лаптоп. Дисплеят разполага с IPS технология и FULL HD формат. Яркостта му е 250 нити и заедно с лъскавото му покритие отразяват добре слънчевата светлина. Дисплеят има сравнително широк ъгъл за гледане, а благодарение на стеснените странични рамки, 14 инчовият му диагонал се усеща по-голям, отколкото е.

За изграждането на корпуса имаме стандартна за Lenovo изработка. Микс от пластмаса и метал, лаптопът е значително по-лек от своите конкуренти. С тегло 1.5 кг и размери 321.5 x 17.9 – 20.9 x 217.5 мм, той става лесен за пренос, тъй като се побира дори в по-голяма дамска чанта. Клавиатурата е светеща, като поради размера на екрана е с изрязани NumberPad бутони.

Lenovo 14ALC05

ВИЖ ЦЕНА

Свързаността не е нещо, с което 2в1 лаптопите се гордеят, но тук откриваме богат набор от портове:

  • 1 x HDMI;
  • 1 x Audio Out/Микрофон;
  • 2 x USB 3.1 Gen 1;
  • 1 x USB 3.2 Type C Gen 1;
  • Четец за SD, SDHC, SDXC, MMC.

Най-голямият плюс е животът на батерията. 52.5 Wh батерия се грижи за това в режим на автономия лаптопът да издържи до 12 часа. При намаляване на яркостта и пестене на батерия, може да достигнете до завидните 15 часа, което означава че не е нужно да носите навсякъде 65 ватовия адаптер.

В заключение ще кажем, че без да блести особено със своите характеристики, Lenovo 14ALC05 е един добре конструиран, отлично работещ и най-вече достъпен 2в1 лаптоп. Пантите работят добре и предоставят лекота при преобразуването му, а малкото тегло и високия живот на батерията го правят удобен за пренос и работа навсякъде.

ВИЖ ЦЕНА

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.