Глътка свеж въздух – LENOVO IdeaPad Creator 5 15IMH05

LENOVO IdeaPad Creator 5 15IMH05 е лаптоп, предназначен за геймъри, който се отличава значително от своите конкуренти (по външен вид).

LENOVO IdeaPad Creator 5 15IMH05 залага на вече наложилата се в продуктите на Леново, пластмаса. За разлика, обаче, от останалите предложения, цветът избран от производителя е изключително интересен – тъмен мъх. И за щастие, корпусът е наистина устойчив на натиск.

Клавиатурата е чудесна при използване. Перфектна симбиоза между щракаща и тиха, предоставя добра връзка с потребителя. Освен това, лаптопът разполага с Number Pad секция. Въпреки, че в долния десен край понякога се губят пиксели, падът работи добре, има възможност за работа с няколко пръста едновременно, а бутоните са скрити в него.

ВИЖ ЦЕНА

LENOVO IdeaPad Creator 5 15IMH05

Какво се крие под капака?

Основните характеристики на тази машина са следните:

  • Видео карта – nVidia GeForce GTX 1660 Ti 4 GB GDDR6;
  • Процесор – шестядрен Intel Core i7 10750H с Comet Lake архитектура;
  • РАМ – 16 GB DDR4;
  • Хард диск – 512 SSD.

Както сами виждате, напълно стандартна конфигурация. Добре работеща. Впечатление прави увеличения капацитет на рам паметта в сравнение с конкурентите си. По-тежки игри могат да бъдат съчетавани с мулти таскинг и прескачане от една към друга задача. С LENOVO IdeaPad Creator 5 15IMH05 изпробвахме игри като Counter-Strike и Dota2. Ако трябва да бъдем честни и двете вървят перфектно на най-висока резолюция.

Дисплеят на лаптопът е 15.6 инчов Full HD. Честотата, с която разполага е 144 Hz и притежава удобни ъгли за гледане, добро съотношение на контраста и висока максимална яркост. Мониторът не трепти при никое ниво на яркост и времето за реакция на пикселите е много бързо.

ВИЖ ЦЕНА

LENOVO IdeaPad Creator 5 15IMH05

Животът на батерията на лаптопа е много добър. Цели 9.6 часа, при батерия от 45 W. Трябва да имате предвид, че работата с него в режим на автономия, ще намали значително производителността му. Килограмите са 2.2 – лесен за пренасяне с габарити 359 x 24.9 x 249.6 мм.

LENOVO IdeaPad Creator 5 15IMH05 е чудесно предложение за ежедневен гейминг. Като плюс отчитаме пластмасовия корпус. Когато заплащате цена на лаптоп повече от 2000 лв., изискванията дори към този дейтал са важни. Относно характеристиките – всичко в рамките на нужното.

ВИЖ ЦЕНА

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.