Lenovo Yoga 6 13ARE05 – здрав, гъвкав и надежден

Пазарът на лаптопи през последната година се разви много. Марките значително подобриха своите предложения и повечето производители предлагат последно поколение процесори на достатъчно конкурентна цена. Lenovo Yoga 6 13ARE05 от своя страна реши да създаде 2в1 лаптоп, който е направен от сплав, наподобяваща деним.

Lenovo Yoga 6 13ARE05 изглежда уникален, дори когато е затворен. Благодарение на деним ефекта, може да бъде объркан с бележник. Lenovo реши да покрие целия горен капак в плат, който има текстура точно като на чифт дънки. Тъканта е устойчива на петна, но ви съветваме да не тествате това твърдение.

Lenovo Yoga 6 13ARE05

ВИЖ ЦЕНА

Металната значка на Lenovo в долния край на капака е релефна като скъпа марка дънки. А цялостното усещане от лаптопа е чудесно на допир и изглежда като глътка свеж въздух в свят изпълнен с розово-жълти ултрабуци.

Въпреки интересния дизайн, лаптопът се усеща здрав. Няма разхлабени резби по горния капак или в страничната част на корпуса. Матовата пластмасова текстура се усеща гладка и приятна на допир, но е достатъчно здрава, за да издържи по-сериозен натиск.

Това, което по същество означава Yoga е, че машината може да сгъне дисплея си на 360 градуса, за да го преобразува в таблет. Можете да врежете в режим на палатка, ако гледате презентация или видео клипове. Пантата е здрава и няма абсолютно никакво огъване, когато дисплеят се движи.

Тракпадът е изненадващо добър, усеща се гладко и всички жестове работят както трябва. Клавиатурата също върши добра работа, тъй като размерът на бутоните е достатъчно удобен за писане. Разполага с подсветка и има скенер за пръстови отпечатъци.

Портовете, предоставени от Lenovo са 1 бр. Audio Out / Микрофон; 2 х USB 3.2 Type A Gen 1; 2 x 3.2 Type C Gen 1. В горния панел е разположена уеб камера със задоволително качество.

Lenovo Yoga 6 13ARE05 e малък, компактен, преносим компютър.

Той разполага с 13.3 инчов Full HD дисплей, който покрива 72% от NTSC цветовата гама и може да достигне яркост до 300 нита. Като оставим цифрите настрана, усещането, което получавате с използването на дисплея, е страхотно. Видеосъдържанието изглежда чудесно, както и снимките.

Дисплеят отразява отлично светлината, така че може спокойно да работите на открито. Като се има предвид, че това е лаптоп който има функция и на таблет, дисплеят предоставя TouchScreen, а също поддържа и въвеждане на писалка. Ако искате да правите бележки по време на работа, писалката наистина е полезна.

Цветовете на дисплея изглеждат адекватно наситени за размера, а резолюцията е 1920 х 1080 с разпределение 16:9. Повечето хора ще усетят наслада при работа с дисплея и ние със сигурност го препоръчваме на всеки, който търси такъв тип лаптоп.

Lenovo Yoga 6 13ARE05

ВИЖ ЦЕНА

Yoga 6 предлага множество конфигурации, но AMD Ryzen 7 4700U, съчетан с вградения графичен процесор на AMD Radeon Graphics, е великолепен. Това е отличен мобилен чип и в по-голямата си част предоставя надеждна производителност. За нормална ежедневна употреба, състояща се в сърфиране в мрежата, гледане на видеа, снимки, MS Office, редактиране на снимки и онлайн срещи, машината се чувства в свои води. Устройството разполага и с цели 1 TB SSD, както и 16 GB RAM.

Ако все още сте зарибени по игрите, може да очаквате от повечето заглавия да тръгнат, но на ниско fps. Например CS:Go върви на около 50 fps при високи настройки. Със сигурност има по-ефективни лаптопи свързани с гейминга, но и този върши работа за убиване на времето.

Животът на батерията продължава около 7-8 часа при умерено използване. Това е един добър живот на батерията, който ще ви прекара през целия работен ден. Осветн това Yoga 6 се зарежда с USB-C порт и може да го заредите със зарядното на смартфона си.

Заключение

Lenovo Yoga 6 13ARE05 постига високи резултати по отношение на дизайна, качеството на изработка, дисплей, тракпад, живот на батерия. И фактът, че това е 2 в 1 лаптоп, означава че получавате машина, която може да свърши сериозна работа, а когато е необходимо, може просто да се сгъне и да стане таблет.

Освен новостта около капака под формата на плат, YOGA е наистина функционална машина и със своите 1.32 кг може да бъде верен работен вариант за всички активни потребители.

ВИЖ ЦЕНА

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.