Бюджетен, удобен и бърз – HP 15s-fq2025nq

HP 15s-fq2025nq е бюджетен лаптоп, който събира в себе си скорост, лесна преносимост и привлекателна външност.

HP 15s-fq2025nq е един наистина симпатичен лаптоп. Производителят е заложил на вече добре познатият цвят – синьо индиго. 15.6 инчовият дисплей е обграден от тънки рамки, което го правят да изглежда по-голям, отколкото действително е. Горната и долната част на рамките са традиционно по-широки, като отдолу намираме логото на компанията, а в горната част е разположена HD камера.

HP 15s-fq2010nq

ВИЖ ЦЕНА

Дисплеят, както казахме е 15.6 инча, който разполага с IPS технология. Форматът му е FULL HD, а заедно с яркостта от 250 нити, предоставя добре наситени и богати цветове. Резолюцията е 1920 х 1080, а покритието му защитава максимално от светлинни проблясъци.

Клавиатурата е стегната, като въпреки че върху нея има и NumberPad, бутоните не са прекалено малки. Усещат се меки и отговарят добре на натиск. Тъчпадът е с вградени бутони, мултитъч и работи приятно. Корпусът на лаптопа е изграден от закалена пластмаса и издържа на по-сериозен натиск.

С тегло от 1.69 кг и размери 358.5 x 17.9 x 242 мм, лаптопът е изключително лесен за пренос. Може да бъде използван навсякъде, където сте, а красивият му външен вид, го прави подходящ за всяка среда. Зарядът на батерията издържа около 7 часа при пълна мощност, но по-пестеливите от Вас, могат да изкарат около 9 часа.

Въпреки, че е скромен откъм цена, характеристиките са напълно достатъчни.

HP 15s-fq2010nq

ВИЖ ЦЕНА

Процесорът е Intel Core i3 1115G4 и въпреки, че не е по-мощна версия на Intel, то със своите два броя 3 GHz ядра, поддържа прилична производителност. Tiger Lake архитектурата може да се справи с по-леките натоварвания, за които е преднзначен лаптопа.

За мултитаскингът му помага и 8 GB рам, а скоростта се подсилва от 256 GB SSD. Тук производителят е можел да предостави малко повече обем. Но съдейки по таргет групата, за която е предназначен лаптопа – това е огромно пространство за документи. Видео картата е Intel UHD Graphics. Тя е добре позната и не може да ни изненада с нищо. Предоставя възможност за гледане на видеа, филми, но не и за нещо по-сериозно.

HP 15s-fq2025nq оставя едно наистина приятно усещане при работа с него. Той е способен да издържи пълен работен ден в режим на автономност, а добрата му свързаност, ще ви помогне да бъдете на линия, където и да сте.

ВИЖ ЦЕНА

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.