Nintendo Switch Lite – перфектна преносима конзола

Nintendo Switch Lite се концентрира изцяло върху преносимостта, което донякъде му придава по-голяма популярност от оригиналния Nintendo Switch.

Намаленият размер на Nintendo Switch Lite го прави идеален за пътуване, а животът на батерията е достатъчно дълъг, за да издържи и на по-дълги пътувания. Освен това той има достъп до голяма библиотека с игри, тонове от познати заглавия и някои ретро предложения.

Конзолата е достъпна на цена от около 500 лв. и може да избирате между няколко цвята: жълт, сив, червен, коралов.

Nintendo Switch Lite

ВИЖ ЦЕНА

Характеристики

Тип процесорNVIDIA Custom Tegra
Капацитет съхранение32 GB
Безжична вързкаIEEE 802.11 a/b/g/n/ac
Версия Bluetooth4.1
Тип захранванеС акумулатори
Тип батерияLithium-Ion
Капацитет батерия3570 mAh
Audio technologiesStereo

СвързаностBluetooth Wi-Fi NFC
Портове1 x USB type C 1 х 3,5 мм аудио жак
Memory card slotMicroSDXC MicroSDHC MicroSD

Дизайн

Ще се влюбите в Nintendo Switch Lite в момента, в който го докоснете с ръце. Това е една от най-добрите портативни конзоли, с компактен 8,2 х 3,6 инчов дизайн. Белите бутони изпъкват върху цветния корпус. Матовото покритие добавя допълнително удобство и сцепление при игра.

Въпреки, че е по-малък и по-евтин, Lite се усеща по-качествен от по-големия си брат. За разлика от големия си брат, тук нямате превключватели и поради тази причина се чувства като истински джобен компютър, а не като дисплей с два контролера.

Предимставата на по-малкият дизайн наистина са очевидни, когато започнете да го използвате ежедневно. Той се чувства значително по-удобно, когато го извадите да изиграете някоя игра в метрото или по път за работа. Това е нещо, което никога няма да направите със стария Switch. Още повече че благодарение на компактните му размери, той се усеща като по-голям смартфон в джоба ви.

Nintendo Switch Lite

ВИЖ ЦЕНА

Управление

Бутоните на Switch Lite се чувстват малко по-различно от тези на Switch, но в положителен аспект. Бутоните A, B, X, и Y са малко по-бързи, но предлагат по-меко и задоволително натискане, докато тригерите ZL и ZR се чувстват малко по-тромаво. Той има същия жироскоп като предишния модел.

По-компактните размери и близостта на бутоните правят управлението му по-лесно. Така реагирате по-бързо и на задачите на играта, помагайки да извършвате повече движения в секунда.

Дисплеят 720 p сензорен и е намален до 5,5 инча. Независимо дали разрязвате демони на Bayonetta 2 или изследвате някоя от мисиите на The Legend of Zelda, всичко на дисплея на Switch Lite изглежда ярко и жизнено, дори изглежда по-добре от стандартния Switch.

Всъщност, поради тънките рамки и корпуса, който не отвлича излишно вниманието, игрите изглежадт по-завладяващи от обикновено. И сензорните контролери работят точно толкова добре, колкото и при по-големия брат.

Батерия

В зависимост от интензивността батерията може да издържи от 3 часа до цели 7 часа. Разбира се издържа малко по-малко от 9те часа на Nintendo Switch, но въпреки това предоставя един достатъчно надежден живот. Все пак препоръчваме да вземете някое от добрите портативни зарядни, ако сте решили да пътувате по-дълго.

Игри

Един от най-големите плюсове на Switch Lite е, че той достъпва почти всички игри на стандартния Switch. Това означава, че ще имате достъп до игри като New Horizons, Pokemon Sword and Shield, The Legend of Zelda: Breath of the Wild и Super Mario Odyssey. Lite има достъп до всички игри, които поддържат ръчен режим на игра. Така че, ако искате да играете игри като Ring Fit ще трябва да поръчате допълнителни контролери.

Заключение

Компактният, очарователен дизайн на Nintendo Switch Lite е почти невъзможен за устояване. Той е идеалният спътник за пътуване или просто висене на дивана. Ако търсите наистина евтина конзола за богат достъп до игри, то Lite е вашета конзола.

ВИЖ ЦЕНА

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.