Seagate One Touch – 1 TB външен SSD с компактни размери
Seagate One Touch е малко преносимо SSD устройство, което се присъединява към много претъпкан пазар. Дали ще успее да се задържи?

Seagate One Touch е един чудесен продукт, но сравнение с други устройства, цената е малко завишена. Но тазгодишният модел е по-малък от предшественика си, добавени са някои функционалности и най-важното – производителността е подобрена.

ВИЖ ЦЕНА

Seagate One Touch

Устройството се предлага ис  капацитет от 500 GB, но моделът, който ви представяме е 1 TB, като цената му е около 350 лв. Размерите му са 70 х 50 х 10, а теглото едва 74 грама. Това прави устройството абсурдно малко и изключително лесно преносимо. Той е направен от пластмаса с малко метал и подобно на предшественика си забелязваме наличието на плат. Получавате както USB Type-C, така и USB Type-A кабели за съвместимост с Windows, MAC и Аndroid.

Освен конектора Type-C и лампата за състоянието му, едва ли има нещо, което следва да се отбележи като необичайно. Въпреки че липсва допълнителна зачита от прах и вода, в никакъв случай не трябва да се притеснявате, ако го изтървете на земята. Устройството се усеща стабилно, а направата му е достатъчно здрава.

Откъм скорост, не бива да имате никакви притеснения.

При реална употреба може да прехвърлтие 10 GB файл за около 18 секунди, което е еквивалентно на скорост на трансфер от около 500 MBps. При работа устройството остава сравнително топло, но не се забелязва нищо необичайно при употребата.

Seagate One Touch идва със серия от приложения, които може да инсталирате и използвате при зареждане на определени програми. Например:

  • получавате четиримесечен план за фотография Adobe Creative Cloud – който включва Adobe Photoshop, след което може да го закупите 40$.;
  • може да създадете MyLio – софтуер за управление на изображения с годишен абонамент от 50$. Това е услуга, която организира вашите снимки, което е чудесно за всеки, който иска да избяга от Google Photos;
  • Seagate Toolkit – позволява създаването на планове за архивиране и синхронизиране на вашите данни, правейки огледални папки.

Seagate One Touch

ВИЖ ЦЕНА

Външното SSD идва с услуга за възстановяване, наречена Rescue data recovery services. За разлика от софтуера за възстановяване на данни, този се извършва от производителя и съставлява възстановяване на данни от криптирана информационна база.

Seagate One Touch е отлично работещ, бърз, външен хардуер за съхранение на информация. Донякъде скъпата цена се оправдава от наистина компактните размери, а пакетът от софтуер с който пристига, може да влезе на всеки в употреба.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.