Xiaomi Viomi SE – перфектен и достъпен робот-прахосмукачка

Xiaomi Viomi SE е роботизирана прахосмукачка, предлагаща голяма всмукателна мощ, богат набор от сензори, дълъг живот на батерията и достъпна цена.

Xiaomi Viomi SE има всмукателна мощност от 2200 pa и двигателят може да развива 15 оборота в минута. Той е без въглерод и е произведен от японската компания Nidec, което гарантира дълъг експлоатационен живот. Литиевата батерия на Samsung е с капацитет 3200 mAh и е достатъчна за 2 часа непрекъсната работа.

Xiaomi Viomi SE

ВИЖ ЦЕНА

Дизайн

Прахосмукачката пристига с инструкции за употреба, докинг станция, кабел за зареждане, резервен моп и контейнер за прах и вода (2 в 1). В допълнение пратката пристига с резервни четки и резервен филтър.

По отношение на дизайна, това е една наистина красива прахосмукачка. Цветът й е бял с розово-златист цвят на логото Viomi в горната част. Отпред има броня, която предотвратява наранявания при контакт, а сензорът за удар е разположен в малък отвор. Гърбът й е снабден с конектори за зареждане, които автоматично се свързват с докинг станцията.

В горната част, освен логото, откриваме и LDS система, която сканира помещението, както и On/Off бутон с функция за връщане на станцията. Под горния капак се намира контейнер за прах и вода, както и малка четка за почистване на филтъра.

Долната страна е заета от колела с амортисьори и въртяща се четка, която улавя мръсотия. По ръба се завърта четка с три рамена, която внася мръсотията към вътрешната й част. В общи линии изработката е достатъчно добра и стилна, за да пасне на всяко домакинство.

Спецификации

Когато включите Xiaomi Viomi SE за пръв път, тя ще ви предложи да я свържете с приложението на Xiaomi – Mi Home. От приложението може да избирате стаите, в които искате прахосмукачката да почисти. Може да нагласяте времеви диапазон, когато да чисти, да получавате съобщения и да следите работата й. В приложението може да съхранявате до 5 карти.

Xiaomi Viomi SE

ВИЖ ЦЕНА

Още с първото включване на прахосмукачката ще забележите ниското ниво на шум – 72 dB. Приложението има три основни опции, които включват прахосмукачка, прахосмукачка с измиване и само измиване. Може да избирате и между четири нива на интензивност на всмукателната мощ. Те са тих, стандартен, среден и силен режим. Може да ги разпознаете по нивото на шум.

Що се отнася до качеството на почистване – при силно замърсени повърхности съветваме да използвате средния или силния режим. Прахосмукачката се справя отлично с всички видове повърхности, а тези от вас, които имат домашни любимци ще забележат веднага предимството на измиващата опция.

Със своята издръжливост, прахосмукачката спокойно се справя с тристаен апартамент за едно зареждане. Наред с всички функционалности, чрез приложението може да задавате на прахосмукачката да чисти само в определен малък периметър.

Чудесна функция е планирането на почистване – където може да изберете ден, час и дали искате да почиства с или без измиване. Прахосмукачката се справя добре и с преодоляване на малки прагове или по високи килими.  С вградените сензори тя се предпазва от падане по стълби или сблъсък със стени.

Прахосмукачката разполага с 12 различни сензора и е съвместима с Android и iOS.

Заключение

Определено препоръчваме Xiaomi Viomi SE за всеки, който търси чудесно работеща прахосмукачка на раузмна цена. Той се справя отлично с по-твърди повърхности, работи добре върху килими, освен това изглежда много елегантно. Приложението предлага редица функционалности и настройка, с възможност за използване с други интелигентни устройства.

ВИЖ ЦЕНА

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.